Blackle, vilken idioti

Blackle är en s.k. miljövänlig version  av sökmotorn Google. Den har inget med Google att göra förutom att den använder sig av Adsense for Search. Detta gör det till en ganska briljant idé egentligen. De utnyttjar att folk blivit itutade att de måste vara klimatsmarta och tjänar samtidigt härliga stålar på reklamklick i sökresultatet.

Eftersom Blackle har svart bakgrund så drar skärmen mindre ström än om en många vita pixlar måste lysa på skärmen. Visst är det säkert så att Blackle drar mindre ström. Men fråga dig själv sedan hur lång tid du i genomsnitt brukar befinna dig på Google? Det dröjer inte länge innan man klickar på en länk i sökresultatet, och då med största sannolikhet hamnar på en sajt men vit (ljus) bakgrund. vill man anstränga sig för att minska sin energikonsumtion så är det betydligt effektivare att alltid dra ur strömkabeln till datorn när den inte används.

Blackle är en “söktjänst” som inte kommer göra någon som helst skillnad för klimatet, det är bara en idiotisk tjänst som lever på den rådande klimathysterin. Det enda som gynnas är skaparnas egen ekonomi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *