Binero får mycket kritik

Den senaste tiden har jag märkt av en ökad kritik mot Binero webbhotell. Det handlar bl.a. om dåliga laddningstider, obegriplig eller oduglig kontrollpanel och problem med installation och uppgraderingar av WordPress m.m. Även e-posten kritiseras eftersom det finns en gräns på 10 mb för bifogade filer samt att det inte går att vidarebefordra e-post när man använder eget mailprogram. Supporten har tydligen också blivit sämre genom fördubblade svarstider.

Gamla  trogna kunder känner att Binero struntar i dem, ooch bara inriktar sig på att skaffa nya kunder. Trots alla dessa brister har Internetworld utnämnt Binero till bästa webbhotell både 2009 och 2010.

http://www.wn.se/t1042075.html
http://www.wn.se/t1043056.html
http://www.wn.se/t1042549.html

6 kommentarer

 1. Vi tar givetvis åt av kritiken och många av sakerna du nämner är redan åtgärdade. Vi har t.ex åtgärdat supporten och anställt flera nya medarbetare och den har nu svarstider som är betydligt bättre än i våras. Kontrollpanelen är helt omskriven från den gamla som Binero 1.0 har och alla gamla kunder kommer migreras in i vårt nya system. Att det däremot tar lite tid beror på att det är ett väldigt omfattande jobb att på ett så smidigt sätt som möjligt migrera tusentals webbplatser som alla på sitt sätt är unika. Vi tycker det är så man tar hand om sina kunder och vi vet genom responsen vi fått från tusentals nöjda kunder att det är rätt.

  Nu stoppar vi inte med detta. Vi kommer hela tiden förbättra oss för att hela tiden ligga i framkant och erbjuda den bästa tjänsten. Webbhotellstestet 2011 vinner man genom att ha kunden i centrum och detta är vår målsättning vare sig det gäller gamla eller nya kunder.

 2. Vi har under våren gjort en hel del inköp som ska ha löst våra dåliga laddningstider och kritiken mot vår kontrollpanel hör ihop med vårt gamla system som försvinner helt inom kort.

  Att vi skulle strunta i våra gamla kunder är rent nonsens, vi har lyssnat på våra kunders kritik och tagit fram ett helt nytt system för dem men nya system är inte buggfria, vi har kört det nya systemet hårt med nya kunder och hittat samt löst ett stort antal buggar. För våra gamla kunder skulle inte vara glada över att bytas till ett system som har massor av buggar till ett annat med buggar. Viss funktionalitet som funnits i det gamla fanns inte från början i det nya vilket också har förhindrat flytt från gamla till nya.
  Den största anledningen till att de gamla kunderna inte har flyttats är att det rör sig om flera tusen kunder och dessa ska flyttas utan att för mycket problem uppstår, det är inget man gör över en natt. Det är ett enormt jobb med många inblandade.

  När de gamla kunderna flyttas så får de:
  – lastbalanserad mail
  – lastbalanserad webb
  – bättre backuper
  – mer utrymme
  – mer trafik
  – bättre kontrollpanel
  och allt för samma kostnad som tidigare, jag vill inte påstå att vi struntar i dem på något sätt. Men vi är även ett företag som behöver växa och få nya kunder, ska vi strunta helt i att skaffa nya kunder? Det är i praktiken de som bekostar vårt nya system.

  Vi har under våren utökat vår supportpersonal och har åter kortare svarstider.

  Att vidarebefordra mail via eget e-postprogram ska inte vara några problem, det gör jag i princip dagligen.
  10 MB gräns på mailen är korrekt att vi hade, och felaktigt, när jag fick höra detta strax innan sommaren blev jag paff, det borde ha varit högre(10 är så 80-tal ;), jag har bett min personal höja detta omgående.

  /Anders Aleborg
  VD på Binero

 3. Trevligt med besök från Binero. Jag känner att jag måste förtydliga (även om jag tror det framgick av inlägget) att jag inte har personlig erfarenhet av Binero och de problem som tagits upp. Denna kritik är något jag snappat upp på främst forumet Webmaster Network. Eftersom jag skrivit mycket om Loopia så ville jag även skriva något om Binero, tråkigt bara att det råkade bli aningen kritiskt i premiärinlägget.

  Jag har även läst mycket bra om Binero, men enligt vissa (trådskapare m.m.) verkar som sagt gått lite snett den senaste tiden.

 4. Jag kanske är den största binero-motståndaren. MEN….
  Jag har faktiskt fått bra, hjärtlig hjälp med resurstjuven gserp.se som jag andra webbhotell kanske skulle sagt nej till.

  Jag har blivit köpt av hjärtligheten kan man säga :) Eller åtminstone mindre negativt ;)

 5. GSERP är en mycket bra tjänst. Hur länge till kan du köra den på webbhotell om den drar så mycket resurser. Klarar du t.ex. 5 ggr så många sökningar per dag med nuvarande resurser?

 6. Aleborg var bra, binero är riktigt kass. (Förenklat)
  Har inte kommit åt kontrollpanelen under snart en vecka.
  Kontaktat dom 3-4ggr och ännu ingen access till kontroll panelen.
  Inte kul.
  Hade jag vetat att det går smidigt att byta hade jag gjort det för länge sedan……..
  Varning för Binero, förstår inte hur dom upprepade gånger får utmärkelser, i verkligheten finns ett stort missnöje, detta hittar man enkel genom google.
  Tråkigt att behöva tjata……

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *