Infoz fortsätter att växa

Min artikelkatalog Infoz.se fortsätter att växa och har nu 223 artiklar. Dessa är alla länkade från startsidan, men länkas även från andra artiklar där huvudordet förekommer i texten. De flesta artiklarna är producerade av mig, men på senare tid har det kommit flera artiklar från personer som vill få en länk i utbyte mot ett artikelbidrag.

Vill även du skriva en artikel i utbyte mot länk på Infoz.se är du alltid välkommen att  kontakta mig på kristoffer[a]wedholm.net. jag kan även länka från en befintlig artikel i utbyte mot att du länkar till någon av mina sajter.

Sajten växer också i antal besökare. Allteftersom fler artiklar har tillkommit så syns sajten på flera sökord och sökfraser. Detta gör även att det genereras några kronor från annonserna på sajten. Alltid trevligt, även  om det inte är sajtens huvudsyfte.

11 kommentarer

 1. Kul att höra. Artikelkataloger är kanon på så vis att man får möjlighet att skriva om vad som helst och samtidigt tjäna en bakåtlänk på det. Hur går arbetet med att få länkar till katalogen? Kan tänka mig att det är lite moment 22 på så vis att ingen skriver artiklar om där inte är hög PR och utan artiklar+inlänkar så blir det ingen hög PR.

  Observera att PR i min kommentar enbart används som en måttstock (PR1 vs PR4) och inte för att dra raka slutsatser med placering i SERP:en.

 2. Jag har planer på att skaffa fler inlänkar till Infoz för att på så sättfå upp sajtens pagerank. Visst är det så att en högre PR lockar fler att bidra med artiklar som de får länkar från. Även om PR inte är av så stor betydelse så är det viktigt för många.

  Jag skulle nog våga hävda att en länk från Infoz (PR2) i en relaterad text är mer värd i SERP:en än en länk från länkkatalog med PR4.

 3. Kul att ni gillar sajten och är intresserade av att använda den/bidra med artiklar.

  Nu börjar det bli väldigt många länkar på startsidan så jag har funderat på att bryta upp sajten i avdelningar. D.v.s. en hierarki till.

  ”Index –> Kategori –> Artikel” istället för ”Index –> Artikel” som det är nu.

  Vad tror ni om det? Jag har en känsla av att Google inte gillar om det till slut blir 1000 länkar på startsidan, även om det är interna länkar.

 4. Låter som en bra idé enligt mig. Jag skulle dock även länkat till senaste och topp x artiklarna från förstasidan.

 5. Bra idéer, men att länka till populäraste är näst intill omöjligt eftersom sajten är helt statisk. Det går iofs att kolla Analytics varje dag ooch uppdatera manuellt, men så roligt ska jag inte ha.

  Att dela upp sajten i underavdelningar samt länka till de senaste kan jag dock göra…

 6. Kul att det går bra för Infoz! Kommer inom en vecka att förhoppningsvis ha bidragit med 4-5 artiklar.

  / Sweely från WN.

 7. Sitter och sammanställer en lista med aktiva artikelkataloger men blev osäker på Infoz. Har du flyttat över all verksamhet på den nya eller accepterar du fortfarande artiklar till Infoz?

  1. Japp, jag accepterar artiklar till Infoz men försöker slussa över lite på den nya. Skickas det in artiklar så läggs de upp. Kan dock inte garantera samma snabba service längre men försöker hålla mig inom en vecka i väntetid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *