Är strong + title för spammigt?

När jag satt och pillade lite med onpage-optimeringen på en av mina sajter kom jag plötsligt på att man kan använda title-attributet på strong-taggarna. Här kommer ett exempel:

<strong title="Sökord">Sökord i fetstil</strong>

Om detta har någon positiv eller negativ effekt på Google vet jag inte i dagsläget. Spontana tycker jag det känns aningen spammigt. Att bara använda det för att öka sökordsdensiteten på sidan känns meningslöst när man bara kan skriva ordet några extra gånger i texten. Det jag är ute efter är att Google på något sätt skulle värdera ord i title-attributet högre än i brödtexten. Då skulle det kunna komma till användning.

Tar tacksamt emot funderingar om detta.

6 kommentarer

 1. Jag hoppas verkligen att det inte ger någon positiv effekt. Jag använder aldrig title på det viset, däremot kan jag ha en liten beskrivning i title, som innehåller sökordet, men knappast på strong.

  1. Jag är lite förvånad att det funkar att sätta title på strong. Jag ser inte riktigt nyttan med det. På länkar är deten annan sak då man kommer till en ny sida som kan behöva förklaras mer.

   Jag använder också title så som jag lärde mig för länge sedan. En utökad beskrivning av ett länkat ord i en text.

   T.ex.
   “När du ska köpa en begagnad bil bör du först titta igenom serviceboken.”

 2. Ytterst tveksamt att det ger resultat. Jag använder knappt Strong över huvudtaget nuförtiden så jag spekulerar bara.

 3. Vad jag vet så ger det inte effekt, vore intressant att få ett “bevisat svar” dock! Finns mycekt att sätta title taggar på, men det känns väldigt spammigt.

 4. Det hjälper absolut att använda sig av fetstilt, kursivt eller understuket i Titel.
  Jag kör det ibland på min personliga blogg, men har märkt mest skillnad, på mina mindre nischbloggar.
  Där hjälper det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *