Annonsörer som övergett Kissie

Här kommer ett snabbt länktips som Christian Rudolf måste få cred för. Han twittrade nämligen i mitt öra nyss. Det handlar om vilka annonsörer som aktivt valt att inte synas på Kissies blogg efter hennes hot att “spöa skiten ur” en journalist som skrivit en dålig artikel om henne.

Trots en ursäkt i ett öppet brev till alla läsare samt den berörda journalisten väljer annonsörer att inte synas på hennes blogg.

kwasbeb.wordpress.com/2011/02/26/reaktionerna

Personligen (om min  åsikt är av intresse) tycker jag att det är bra. Inte bara för att de är snabba på att ta avstånd från våld och rasism, men också för att jag inte gillar Kissie. Hennes skriverier på sin blogg är knappast något som gynnar unga tjejer. T.ex. tipsade hon tydligen om att banta med barnmat. Att hon dessutom är en levande reklampelare för plastikkirurgi som lösningen på alla problem tycker jag är ganska oroväckande.

Jag räknade dessutom till hela 35 smileys på hennes förstasida. Ett snitt på 3,5 st per inlägg. Det “värsta” inlägget hade tio smileys på 119 ord vilket ger en smileydensitet på 8,4%. Dessa smileys i kombination med fruktansvärt dålig stavning och meningsuppbyggnad gör att jag börjar koka. Dessutom har hon t.o.m. stavat fel till Twitter högst upp på bloggen; “Följ Kissie på Twiter”. Måste blocka kissies.se nu :)

Sedär, en smiley!

Fortsättning / uppdatering

Fortsätter på detta inlägg efter att ha börjat läsa Jack Werners artikel på Newsmill.

Här är en liten timeline över händelseförloppet i denna “bloggskandal”.

Citat från gossips.posh24.se:

Kissie har meddelat i sin blogg att Pascal Engman dragit tillbaka sin polisanmälan och säger att det är ”skönt” eftersom nazistdramat kändes som en ”onödig grej”. Kissies mamma var också upprörd på Nyheter24 för att dom spelat in samtalet med Kissie utan hennes vetskap.

Fattar hon inte att man inte kan hota folk till höger och vänster och sen bara komma undan med det. Gör man fel får man stå till svars för det, bortskämda unghynda! Detta visar ju att hon inte står för ursäkten i det öppna brevet.

Mamman verkar ju också vara en oslipad kniv i besticklådan. Hon är upprörd på Nyheter24 när hon istället borde ge dottern en tillrättavisning.

Fasen den här researchen med datum till höger och vänster var lite rörig. All ära åt Peter Forsman som orkat gräva i alla till synes omöjliga fall.

6 kommentarer

  1. Oj vad snabb du var på att snappa upp detta inlägg. Helt klart intressant. I detta fall tar antagligen annonsörerna uppriktigt avstånd. Det kan säkert finnas fall där den “rådande opinionen” styr över annonsörerna trots att dessa inte tycker att ett agerande eller åsikt är fel. De känner sig helt enkelt tvingade att följa majoritetens uppfattning.

   Jag tänker spontant på den miljövänlighetsboom som råder sedan en tid tillbaka. Företag tvingas nog anpassa sig till strömningar varesig de själva uppfattar sin verksamhet som miljöförstörande eller ej.

   Själv tycker jag det är rent marknadsföringstrams att marknadsföra t.ex. ett webbhotell som “grönt”. Handlar det däremot om H&M som går ut med att deras producenter inte förgiftar dricksvattnet för miljontals människor i U-länder så är det mer befogat att ta upp miljöaspekten i sin marknadsföring.

 1. Man kan väl lätt säga att det är bloggar som hennes som gett bloggen som företeelse ett dåligt rykte. När man föreslår företag att satsa på en blogg märker man ofta att det första de tänker på när de hör ordet “blogg” är unga tjejer som skriver ytligt om mode och shopping på dålig svenska.

 2. Haha, som vi brukar säga här i min umgängeskrets, “skit ska skit ha”. Angående smileys så kanske hon sökmotoroptimerar för dem?

  Isåfall har hon gjort bort sig, för jag provade just att söka, och man kan inte hitta några sidor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *