Anpassning till olika webbläsare

Nu har jag spenderat någon timma på att anpassa designerna till resesajterna till Firefox och Internet Explorer. Jag uppmärksammades på detta problem av en vänlig läsare och attackerade problemet direkt. När det däller dessa designer har jag slarvat en aning och struntat i att kontrollera hur de ser ut i andra webbläsare än Opera.

Ett problem återstår dock, jag får inte bakgrundsfärgerna att bli rätt i Firefox. Body-bakgrunden ska vara grå, men innehållsdelens bakgrund ska vara vit. Trots att jag gett div:en “content” background: #FFFFFF; så funkar det inte. Body-bakgrunden används på hela sidan.

De andra felen i Firefox som bestod av felpositionerade div:ar löstes lätt i CSS:en, och påverkade inte heller designens utseende i Opera. När det kommer till fel i Internet Explorer tvingas man (ta mig fan) alltid skapa en <!–[if IE 7]> där man får ge div:arna helt ny bredd, marginal, padding m.m. Fel som uppstår i Firefox och Opera beror ofta på att man slarvat med att ange olika mått. Rättar man till, så funkar det sedan ofta i båda webbläsarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *