Lite mer innehåll till Smuggla.se

Domännamnet Smuggla.se som förövrigt inte har något gemensamt med innehållet på sajten. Jag har ju, som tidigare nämnt, skapat en renodlad MFA-sajt som handlar om ögonoperationer och synfel på denna domän. Nu har alltså innehållet utökats med fem nya sidor. De innehåller information om närsynthet, översynthet och astigmatism som är nära relaterat till ögonoperationer. Jag gjorde detta för att ytterligare sökmotoroptimera sajten med mer sökbart innehåll. Google gillar ju text, så det ska de få mer av framöver :)

Sajten har även fått sitt första Adsense-klick som låg på hela 10,16 kr. Det verkar med andra ord som att min känsla var rätt. Annonser inom denna nisch ger bra betalt.

I SERP:en ligger sajten nu högst upp på fjärde sidan om man söker på ”ögonoperation”. Den borde dock börja klättra snart då den har fått en hel del optimerade inlänkar. Det är dock enbart länkar från mina andra sajter, så jag måste jobba med att få inlänkar från fler IP-adresser. Har nämligen läst att Google noterar IP för att mäta hur ”naturliga” länkarna är. Samma eller närliggande IP tyder ju på att det är sajter i ett nätverk av sajter som länkar till varandra, d.v.s. konstruerade länkar som inte bör värderas lika högt. Jag har inte bildat mig någon klar uppfattning om detta. Just nu ser jag det som SEO-finlir och osäkert då jag inte har läst på om det tillräckligt. Men hur som helst så behövs ju fler inlänkar och då måste man söka sig utanför sitt egna lilla sajtnätverk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *