Ännu mer marknadsföring

Den här gången handlar det om länkbyten igen, men med en liten skillnad. Det kallas för “referer script” och fungerar så att din webbplats känner av vilken sida som skickar en besökare och sedan ger den sidan en “poäng” för detta. Ju fler poäng en sida har destå högre upp i listan över “sidor som länkar” hamnar deras länk.

En stor fördel med den här typen av länkbyten är att du slipper kontrollera webbplatserna du gör länkbyte med. Scriptet skriver helt enkelt inte ut deras länk på din sida om de inte skickar minst en besökare. För att ge nya sidor samma chans så är det bra att nollställa poängen med jämna mellanrum. Detta garanterar också att de sidor som finns med på listan har kvar din länk hela tiden och inte tar bort den när några besökare har kommit till din sida.

För att undvika att de vid varje nollställning tillfälligt lägger upp din länk och själva klickar så kan du öka på minimikravet för att visa länk till två eller tre besökare samt att göra så att listan endast visar unika besökare från den aktuella webbplatsen. Jag har haft svårt att hitta något färdigt referer-script så jag konstruerade nyligen ett eget med hjälp av lite simpel ASP.

Jag funderar på att snart gå över helt och hållet till detta eftersom jag är trött på webbplatser som tar bort mina länkar utan att säga till. Jag tror inte de gör det för att blåsa mig, utan för att de inte orkar informera alla sina “partners”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *