Håller bannerbyten på att dö ut?

I och med att sökmotoroptimering har blivit allt populärare så har även textlänkar har blivit det. Textlänkar som förr var den sämre formen av utbyte mellan sidor har med Googles hjälp fått en rejäl uppsving. Det har till stor del att göra med Googles värdering av nyckelord i länktexter samt att användare har blivit skeptiska och trötta på blinkande flashiga banners.

Jag vill dock slå ett slag för denna form av marknadsföring eftersom jag är övertygad om att en bra placerad banner fortfarande kan ge ett bättre resultat än en textlänk. Den kanske inte får samma positiva SEO-effekt men om vi bortser från det så tror jag en banner hänvisar fler besökare till din webbplats än en textlänk. För att väga upp detta är det viktigt att din banner har en ALT-tagg med relevanta nyckelord i sig så att Google kan värdera relevansen i även denna typ av länk. Som du säkert förstår så kan ju inte Googles robotar tyda den text som finns i bilden utan behöver hjälp på traven genom ALT-taggen.

Så här ska en bra banner se ut enligt mig:

  • Kortfattad och informativ text
  • Snygg grafisk design
  • Inget onödigt blinkande, var sparsam med animerade GIF-bilder

Och HTML-koden:

<a href=”http://www.kommunism.se”><img src=”banner.jpg” alt=”kommunist kommunism Lars Ohly Stalin Lenin Sovjet” style=”border: 0px;”></a> 

Som du ser ovan är det viktigt att ta med relevanta nyckelord i länktexten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *