7stera.se vs 7stera.com

Onsdagen den 17 mars var det säsongspremiär för Draknästet i SVT. Då presenterade Bert Ohlsson från Kålmården sina smarta distanselement. Investerarna blev väldigt intresserade av produkten och började en spännande  budgivning.

Nu till det riktiga ämnet för inlägget. Bert Ohlssons företag har etablerat sig på 7stera.se men dagen efter programmet, som av en tillfälligthet registrerades samma domännamn under .com. 7stera.com handlar om en liten fågel som av någon anledning fick namnet 7stera. Sajten om fågeln är uppenbart skapad i syfte att kunna dra nytta av företaget 7stera. Trots att sajten handlar om en liten fågel så är sökorden “byggmaterial”, “7stera” och “ombyggnad av huset” fetmarkerade i SEO-syfte. Länkarna i sidfoten som leder till byggrelaterade webbplatser har inte heller så mycket med fågelhistorian att göra.

Just nu ligger 7stera.com etta på Google vid sökning på “7stera”, tätt följd av 7stera.se. På plats tre ligger detta  inlägg :)

2 kommentarer

  1. Finns ju en kontakt längst ner också. Personen som har tagit domänen heter tydligen Stefan Nilsson och driver en sajt om hur man tjänar pengar online. Smart men inte så snyggt.

  2. Jag upptäckte också det i efterhand, och känner igen honom. Han lämnat efter sig några kommentarer här på Wedholm.net.

    Ser man det till att driva trafik till ens sajt kan jag hålla med, det är ett ganska smart drag. Jag har märkt av att jag får ganska mycket trafik på min 4:e-position på “7stera” med detta inlägg.

    Rent generellt tycker jag det är lite fult att göra sådana här domänregistreringar. Men i detta fall så är jag beredd att hålla med en WebboT på WN (http://www.wn.se/t1041051.html), vars teori är att om 7stera ger sig ut internationellt så kommer det ske under annat namn. Då tycker jag att det inte gjort lika stor skada…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *