2009, så blev det till slut

I början av 2009 satte jag upp några mål som skulle uppfyllas under året. Resultatet blev denna lista med punkter:

  1. Jag ska försöka hinna med att utveckla ordentliga och välfyllda innehållssidor till alla domäner.
  2. De enkla innehållsdomänerna/parkerade domänerna ska generera 10 dollar per månad vardera.
  3. De större projekten och innehållsdomänerna ska generera över 35 dollar per månad vardera.
  4. Jag ska schemalägga min tid mer så att inte studierna blir lidande.
  5. Jag ska jobba hårdare med att driva sökmotortrafik till sajterna genom att ge dem mer innehåll och optimering.

Punkt 1 lyckades jag väl inte riktigt med, även om många domäner fick en webbplats. De nya sajter som lanserades under 2009 var Bilsemester.net, Infoz.se, Kaliningradregionen.se, Leonardcohen.se, Lubeck.nu, Lugano.se, Rothenburg.se, Schwarzwald.se, Snowroller.eu och Upptackafrika.se. Det är lite mer än hälften av alla domäner jag hade i åtanke. Några av dessa sajter har fortfarande inte så mycket innehåll för att kunna ses som “färdiga”, men de har ju i alla fall en webbplats med lite innehåll. De sajter som blivit mest innehållsrika är Infoz.se, Lubeck.nu och Rothenburg.se

Punkt 2 lyckades jag inte heller med, jag lade inte ner den energi som krävs på dem för att upnå den relativt höga summan av 70 kr/månad för parkerade domäner med en enkel innehållssida.

Punkt 3 lyckades jag delvis med om man slår ut intäkterna över de större sajterna. jag har i dagsläget tre sajter som står för ca: 80% av intäkterna. På det stora hela anser jag mig ha lyckats ganska bra med punkt 2 och 3.

Schemaläggningen av tiden blev en svår nöt. Jag har en förmåga att lägga mer tid på webbintresser/-hobbyn än på det ack så viktiga skolarbetet. Skolan har blivit lidande men ändå fixat sig skaplig.

Sista punkten som handlade om att driva sökmotortrafik till sajterna är väl det som lyckats bäst. Här har jag lagt mycket krut och jag har lyckats placera mig högt på några svåra sökord och -fraser.

2009 blev ett år då jag lyckades öka intäkterna en hel del. Det var dessutom det år då jag på allvar började driva ett större antal sajter, istället för som tidigare ha en stor sajt (Wasabi.nu) samt 1-2 mindre sajter igång.

2 kommentarer

  1. Låter ju bra detta men det viktigaste, vad är målen för 2010? Det vore ju kul att höra dem. Kul blogg annars, hittade dig för ett tag sedan och du verkar skriva rätt ofta så jag kommer tillbaka hit.

  2. Det kommer ett inlägg om mina mål för 2010 snart. Kanske redan ikväll, annars någon gång under helgen.

    Kul att du återkommer hit då och då! Det är kul att höra. Jag försöker skriva åtminstone ett inlägg varannan dag, men ibland blir det mer sällan. Det kan vara lite bloggtorka vissa dagar och jag vill helst inte kriva något meningslöst inlägg “bara för att” :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *