Google är en vän som skvallrar

SkvallerDe flesta som hittar in till mig på den här bloggen har vanligtvis lite mer kunskap om online-marknadsföring än genomsnittet. Ni vet antagligen redan att Googles annonser tar hänsyn till kontext och personlig historik. Detta gör Google i sin strävan att visa så relevanta annonser som möjligt för dig som användare. I slutändan hoppas Google på fler annonsklick och mer pengar i kassan.

Vad många inte tänker på, eller förstår, är att Google avslöjar pinsamheter om dig och ditt privatliv. Låt säga att du lider av ändtarmsbesvär och tar hjälp av Google för att råda bot på problemen. Då kommer Google spara denna information för framtida bruk. Det kan ju nämligen vara så att dina ändtarmsbesvär blir långvariga. Därefter sitter du i skolan eller på arbetsplatsen med dina kamrater eller kollegor och ska visa upp en intressant sajt du nyligen hittat. Sajten använder sig av Google Adsense för att dra in lite pengar på annonsklick.

Rätt som det är fylls alla annonsutrymmen av annonser om olika salvor och krämer för rektalt bruk. Vissa kanske bara tycker det är lite lustigt att dessa annonser visas, andra vet i samma stund precis hur det ligger till.

6 kommentarer

    1. När du är inne på Apoteket Rectum kan du vara säker. De annonserna visas antagligen enbart p.g.a. kontext. I varje fall kan du inte avslöjas med att ha sökt på det tidigare eftersom de lika gärna kan triggas av det relevanta innehållet. :)

      1. Som seo säljare så är jag på så mycket skumma sidor varje dag så google har inte en aning om jag är intresserad av analklåda, strumpbyxor eller fiskleverolja
        Mina annonser som visas kan bli lite skeva och återspeglar inte riktigt mina intressen. :D

  1. Kan tänka mig det. Google måste tro att du är någon form av övermänniska som klarar av att ha så många intressen. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *