Yahoo föreslår frimärke för e-mail

Forskare på Yahoo har kommit på den briljanta idén att låta användarna betala 1 cent för varje skickat e-mail. Eller är den så briljan?! På så sätt hoppas de kunna få ner antalet spammail markant. I dagsläget beräknas 90% av alla skickade mail vara spam.

Problemet med detta system är hur man ska ta betalt. Ska man skicka ut fakturor, erbjuda kortbetalning, eller ha ett konto hos e-postleverantören som summan dras från? Tanken är nog god och antalet spammail skulle nog sjunka en del. Problemet som jag ser det är hur man ska lyckas med samarbetet mellan e-postleveranörer. Kommer man bara kunna skicka och ta emot mail från leverantörer som är anslutna till systemet. Vad händer om min vän använder en tjänst som inte tar betalt, kommer hans mail fram till mig?

Jag tror spam bäst bekämpas med filter och kunskap. Om folk får större kunskap i att se om mail är skräppost och på så sätt slutar “gå på” de erbjudanden som marknadsförs så kommer det inte finnas några pengar för spammarna att tjäna på sin verksamhet.

Artikel i Metro
Centmail.net

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *