Vilken nisch blir min nästa?

Som jag tidigare berättat så är Heminredningstips.se den senaste i raden av domäner som fått en sajt med lite innehåll. Det är samma nygamla basdesign som jag använt till flera av de senaste sajterna jag lagt upp. Designen effektivitet vad gäller annonsplacering är inte alls testad, vilket bekymrar mig lite. Jag kanske går miste om annonsinkomster eftersom de är felplacerade.

Bort från detta stickspår och vidare till diskussionen om vilken nisch som blir min nästa. Fram till nu har jag (i kronologisk ordning) sysslat med nöje/humor, resor/resmål, optik/ögonoperation och heminredning. Ingen av dessa, förutom resor, känns bra att fortsätta med. Detta mycket beroende på att jag inte har det rätta intresset för dessa ämnen. Det verkar dock som att det finns stor potential i sajten om ögonoperationer, just för att dessa annonser verkar ge ganska bra betalt. Dyra operationer och konkurrensen inom branschen skapar konkurrens om annonsutrymme. Det är just detta jag letar efter när jag ska ge mig in i en ny nisch av sajter.

Eftersom jag dels anser mig ha fått stora kunskaper om sökmotoroptimering genom åren, men även har ett skapligt nätverk av sajter, är jag inte rädd för att ge mig in i en konkurrensutsatt nisch. Jag ser tvärtom de områden och ämnen som är konkurrensutsatta som en extra stor möjlighet att tjäna pengar. Stor konkurrens betyder ofta att det finns stora pengar att tjäna.

Jag har bara svårt att hitta rätt ämne för en ny sajt. Hittar jag något som känns helt rätt blir det inte frågan om en renodlad MFA-sajt, utan sajt med helt ny design och mycket nedlagd tid på unikt och välskrivet innehåll. Först när detta är på plats kommer sajten att lanseras på ett sökmotorvänligt sätt. D.v.s. massor välutformade länkar, men utportionerade under en längre tid, för att inte riskera att hamna i något av Googles mytomspunna filter.

Är ni sugna på att dela med er av ämnen/nischer ni tror på så tar jag tacksamt emot era förslag.

4 kommentarer

  1. 5-10 st på samma gång direkt vid lansering. Därefter har jag ca: 20 sajter kvar att länka från och dessa försöker jag portionera ut under lite längre tid. T.ex i omgångar om 4 st i veckan..

    Detta med att portionera ut egna länkar är relativt nytt för mig. Tidigare har jag köttat på med allt jag har från start, vilket iofs. har funkat, men det kanske blir bättre om man portionerar ut dem.

    Utan att ha källorna i huvudet nu så har jag läst att det kan väcka misstankar hos google om man får mycket inlänkar på samma gång, men jag kanske ligger i lä med migg nätverk av 30 sajter :) Kan hända att ddet krävs 1000-tals länkar samtidigt för att väcka björnen Google.

  2. Jag tror bara det väcker misstankar hos Google om länkarna kommer från samma ip-spann eller samma ip. Om en ny sajt får 1000 länkar på några dagar kan det lika gärna handla om en nylansering eller pr-kupp.

  3. Det är sant att det inte behöver vara något onaturligt att en sajt får 1000 länkar på en dag, det räcker att t.ex. Aftonbladet skriver om den så strömmar det nog till en del länkar.

    När det gäller länkar från samma IP/IP-spann så har jag ingen aning om vad Google har för ”gränsvärden”. D.v.s. om de börjar misstänka något vid 50, 100 eller 1000 länkar från samma IP.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *