Tradedoubler eller Double

Sedan länge har jag använt mig av Double för affiliate-annonser på mina webbplatser. Det har dock varit i mycket liten skala då jag fokuserat på PPC-annonser från Google Adsense. För inte så länge sedan skapade jag ett konto på Tradedoubler för att få tillgång till fler annonsörer, men även för att jag ville försöka mig på provisionsbaserad annonsering.

Efter denna tid med Tradedoubler kan jag konstatera att de har mycket med annonsörer än konkurrenten Double. Detta märks framförallt på min huvudsakliga inriktning på reserelaterade sajter. Double har t.ex inte en enda hotellbokningssajt bland sina fyra annonsörer i kategorin resor. Inom samma kategori har Tradedoubler hela 40 annonsörer.

En styrka som Double har är dock att deras kontrollpanel är väldigt enkel och lättnavigerad. Detta kan dock bero på att det inte finns lika avancerade inställningar att göra för annonserna. En stor fördel med Tradedoubler, som jag inte hittat hos Double, är att man kan skapa direktlänkar till exempelvis produktsidor. Detta gör att man kan marknadsföra specifika produkter, och på så sätt kraftigt öka avslutsfrekvensen.

Skulle jag rekommendera ett av dessa affiliatenätverk så skulle rösten helt klart  falla på Tradedoubler. De har många fler annonsörer och bättre möjligheter till att utforma annonserna så att de passar bra på din sajt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *