Tro inte på tjäna pengar-sidor

Det finns gott om bloggar och hemsidor som ger dig råd om hur du tjänar pengar på internet. Ofta lockar de med en sk. passiv inkomst, en hemsida eller blogg som bara ligger uppe och tickar in pengar på ditt konto.

Många av dessa sidor är bara ren skit och går ut på att tipsa dig om olika affiliatenätverk. Om du dessutom registrerar dig på något affiliatenärverk genom dessa sidor så har de gjort en bra affär, d.v.s tjänat pengar på ditt besök.

Om du vill tjäna pengar på nätet måste du ofta tyvärr jobba för pengarna. Det finns sällan en passiv inkomst. Det närmaste en passiv inkomst du kan komma är att registrera 10 eller 20 domäner med bra sökort i domännamnet samt att bygga upp bra, informativa och optimerade webbplatser på dessa.

De ska vara sådana som kräver minsta möjliga uppdateringfrekvens, t.ex en infomationssida om Iron Maiden. Du lägger då upp lite nyttig info om bandet tillsammans med en måttlig mängd Google-annonser på en sökmotorvänlig domän som www.iron-maiden-info-site.com. Sköter du dina kort rätt kommer du få omkring 200 Google-besökare om dagen och kanske tjäna $2/dag. Har du 20 webbplatser av denna typ blir det $40/ dag vilket ger ca:  $14.600 om året (95000kr).

Gå inte på tjäna-pengar-sidornas propaganda. Ansträng dig lite och gör det du är intresserad av så kommer pengarna som en bonus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *