Google Chrome är näst störst om ett år

Jag tror Googles nya webbläsare Google Chrome kommer vara den näst största webbläsaren om ett år. Microsofts Internet Explorer kommer fortfarande vara störst tack vare att den kommer med Windows. Google kommer genom sin perfekta marknadsföringplats, under sökrutan, att nå en ofantlig mängd användare.

Det som kan komma att sätta käppar i hjulen för Google Chrome är om utbudet av Plug-ins är dåligt. Samtidigt är det en styrka att ha en väldigt enkel, ren och snabb webbläsare som i dagsläget.

Jag tror alltså att kampen om surfarna kommer stå mellan giganterna Microsoft och Google i framtiden. Kanske går FireFox samma öde till mötes som Netscape. Men den här gången är det två mäktiga dataföretag som står som motståndare.

Liten parentes
Jag har aldrig fastnat för FireFox. I många år körde jag Internet Explorer och var nöjd med det, när jag sedan testade något nytt fastnade jag direkt för Opera som jag tycker är snabb och snygg samt har bra funktioner som t.ex speed dial. Eftersom jag håller på med webbdesign har jag många webbläsare installerade för att kunna testa mina produkter. De jag har installerade just nu är FireFox, Opera, Flock, Google Chrome och IE Tester (som innehåller Internet Explorer 5, 6, 7 och 8). Jag installerade nyligen en av de tidigaste versionerna av Netscape för att kolla hur den funkade. Det gick inget bra, webbläsaren hängde sig hela tiden eftersom den inte kunde tolka moderna hemsidor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *