Trafik till din blogg

Jag har en känsla av att jag tidigare skrivit ett liknande inlägg, men det skadar inte att ge dessa tips ännu en gång. Kanske dyker det rentav upp något nytt här. De flesta bloggare har väl som mål att bloggen ska växa och få fler trogna läsare. Genom att få mer trafik till din blogg så är chanserna goda att en del av de nya besökarna blir trogna läsare. Här kommer några enkla men viktiga åtgärder som kan öka trafiken till din blogg.

Länkbyten
En blogg som inte har några länkar till sig från andra bloggar och webbplatser blir inte läst av speciellt många. Då består antagligen läsarskaran endast av bloggarens vänskapskrets. Har du vänner som också bloggar så har ni säkert redan länkat till varandras bloggar. För att ytterligare öka trafiken genom länkbyten bör du även kontakta andra bloggare och fråga om de är intresserade av ett länkbyte med dig. Se till att skaffa så många länkbyten som möjligt. Varje länk på en annan sajt är ytterligare en ingångsväg till din blogg.

Sökmotorer
Främst Google men även några andra sökmotorerkan ge många besökare. När folk söker på en sökmotor så skriver de in sökord eller sökfraser. Dessa jämförs sedan med alla sajter som finns indexerade där. Därför bör du fokusera dig på dina sökord och använda dem rätt på bloggen. Att skriva en bra rubrik till varje inlägg är mycket viktigt. Istället för att skriva rubriken “Måndag” så är det bättre att skriva en längre fras som bra sammanfattar inlägget. Vidare i inlägget bör dina sökord förekomma upprepade gånger, dock inte så ofta att det blir tjatigt och onaturligt. Även länkbyten är väldigt viktiga för din position på sökmotorerna. Beroende på antalet länkar till din blogg mäter Google hur populär den är.

Det är också viktigt att den länkade texten till din blogg innehåller de sökord som är relevanta för din blogg. Istället för att alla länkar har texten “Hannas blogg” så bör du se till att de som länkar till dig använder den länktext du vill ha. Antingen väljer du en rent sökmotoranpassad länktext med ett enda sökord eller sökfras som du vill synas bättre på, t.ex. “Smink”. Ett annat alternativ är en mer besökarvänlig länk där både bloggens namn och ett sökord ingår i länktexten, t.ex “Hannas blogg om smink”.

Ursäkta att detta inlägg blev hafsigt skrivet, jag ska fila lite mer på det senare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *