Tjäna pengar-bluff?

Jag började köra surftjänsten Mer-trafik.se nu igen för att jag tyckte det kunde vara ett bra sätt att hitta några sajter att göra länkbyten med. Jag fastnade dock vid en tjäna-pengar-sida som erbjude “ett helt nytt sätt att tjäna några tusenlappar i månaden”.

Efter en stund insåg jag att det var en medlem till programmet som själv försökte värva nya medlemmar. Som så ofta när det gäller denna typ av sajter så vill de ju få det att låta som att de bara vill vara snälla och tipsa om sådand man kan tjäna pengar på. De kommer minsann inte tjäna något på det.

Man får tydligen betalt för olika saker som besökarna man skickar gör på sajten. Men likt ett pyramidspel så ligger den stora förrtjänsten i attt värva nya medlemmar. Ofta när jag ttrillar in på sajter som denna så letar jag efter en avdelning med omdömen eller referenser. På den aktuella sajten hittade jag en lista med uttalanden från nöjda personer som testat programmet.

  • Mikael Sjöstrand, Jönköping [Eniro]
  • Erika Ström, Göteborg [Eniro]
  • Andreas Nillson, Stockholm [Eniro]
  • Johan Andersson, Örebro [Eniro]

Alla utom Mikael Sjöstrand i Jönköping och Andreas Nillson (felstavat på sajten kanske) i Stockholm finns med på Eniro, antagligen för att det är så vanliga namn. Sajten hittar du på denna adress:

http://eknefelts.se/pengar24/index/index.php?gdi=eknefelt&cb=eknefelt&mt=eknefelt

EDIT 2011-09-04: Länk borttagen eftersom sajten är nerstängd. URL finns dock kvar för framtida forskare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *