Testa din hemsida i alla webbläsare

Jag som kör Opera upptäcker ofta webbplatser som inte har kontrollerat hur bra den fungerar i de olika webbläsarna. Jag är medveten om svårigheterna med att fixa till alla små detaljer och att det kan vara fruktansvärt frustrerande när det inte vill sig.

Vinsten med att ha en webbplats som är kompatibel med alla webbläsare är stor. För varje besökare som ser din webbplats felaktigt förlorar du i värsta fall återbesök från den personen. Har du bara optimerat din sida för Internet Explorer så betyder det att du kan gå miste om ca: 35% av dina besökare. Har du 1000 besökare om dagen så betyder det att 350 av dem kanske inte alls sett vad du har att erbjuda, eller blivit avskräckta av att sidan blir svårsurfad. Din statistik ljuger alltså, även dessa besök syns ju i statistiken, men vad som inte syns så tydligt är just det ovannämnda. Det kan i och för sig synas på “avvisningsfrekvensen” hos dina bsökare.

Testa din webbplats och optimera den för alla stora webbläsare. Internet Explorer, Firefox, Opera och Safari är ett måste. Då har du optimerat för 99,5% av dina besökare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *