TBPR-export snart?

Jag tycker det borde vara dags för en Google TBPR-export inom kort. Nu är det några månader sedan sist och jag hoppas på många PR-höjningar. Jag har nämligen jobbar väldigt mycket på att jaga inlänkar till mina olika projekt. Nu är de flesta ganska överens om att pagerank i sig inte betyder så mycket för synligheten i sökresultatet. Den ger dock en bild av hur man lyckats med arbetet med inlänkar till sin sajt och hur starka dessa länkar är. Det som har stor betydelse för positioneringen är vilka länktexter man använder.

Det ska vara sökord/sökfraser som både används ofta vid sökninger men samtidigt återfinns på sajten i fråga. Länktexterna bör (så vitt jag vet) inte heller användas på alltför många länkar eftersom Google kan börja misstänka spam. Jag skulle rekommendera att inte använda samma länktext få mer än 25 inlänkar, detta är något jag inte har några belägg för och antalet kan variera kraftigt. Kanske är det så att Google börjar reagera först när man får tusentals inlänkar med samma länktext på väldigt kort tid. Det kan vara en svår balansgång, att våga ta risker och ta för sig eller att spela på säkra kort och missa många möjligheter. Är det något vi kan vara säkra på så är det att Google inte gillar manipulation av sökresultaten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *