Tack så jävla mycket Loopia

Även idag har jag haft stora störningar på mina sajter. Bilsemester.net och Lübeck.nu har haft 3 respektive 0 besökare under dagen och mina intäkter har rasat. Under dessa två dagar ligger intäkterna på endast 24% av det normala.

Även Mombasabackpackers.com ligger nere såhär 3 dagar efter lansering, kul!

Loopia stoltserar gärna med sina utomordentligt duktiga tekniker, men jag börjar tveka och tror istället att de är en produkt av den “flumskola” där barnen lär sig mindre. Om de nu är bland de bästa i Sverige så undrar jag hur dåliga de sämsta är. Då är det ju ändå tur att jag klamrar mig fast vid Loopia som webbhotell.

Dessa rader har tillkommit i samma driftblogg-inlägg som jag citerade i mitt förra inlägg.

2010-06-12 09:14: Problemet med S143 är så pass omfattande att samtliga kunder kommer att flyttas till en temporär server. Arbetet med detta har påbörjats och beräknas vara klart under dagen.

2010-06-12 13:15: Den temporära servern är förberedd och arbetet med att flytta siter påbörjas nu

2010-06-12 15:55: En stor del av siterna är nu flyttade och inom kort ska samtliga siter fungera igen.

Det är ju i alla fall bra att de har börjat flytta sajter till annan server, och slutat  envisas med att försöka lösa problemet medan sajterna ligger nere.

I dagsläget skulle jag inte rekommendera någon att skaffa webbhotell hos Loopia. Jag uppmanar dessutom alla att inte klicka på annonsen för Loopia som finns här högerkolumnen (orkar inte ta bort den).

6 kommentarer

 1. Fattar inte riktigt vad som har hänt med dem, sådana har problem uppstod ju aldrig tidigare. Senaste tiden har varit värsta berg och dalbanan för vissa av mina sajter om man kollar på statistiken…

 2. Det är så jäkla trist när sånt händer. Har också haft strul med webbhotell.
  Konstigt nog så fick jag en kompensation för det 2 månader senare efter att ha ringt 170 gånger. Förklarade noggrant för dem att jag inte fick det jag betalade för.

 3. Kan bara instämma Olof. De senaste åren har Loopia haft mycket mer problem. Har sagt det förr, men när jag började med Loopia år 2003 så funkade det klockrent. Jag märkte aldrig av något avbrott.

  På senare tid verkar jag drabbats ännu hårdare än andra eftersom jag även klamrar mig fast vid Windows-konto med klassisk ASP. Vet inte hur det är på .NET-fronten men den klassiska ASP:n är ju något som Loopia verkar vilja bli av med. Kostnadsskäl antar jag…

  Grattis “Webbhotell” att du fick den kompensation du var berättigad till. Troligtvis täckte väl inte de 170 kronorna de förluster du lidit under nertiden misstänker jag, men det är ju alltid något.

 4. Du läste lite fel nu. Jag ringde 170 gånger, detta är så klart ett överdrivet antal, men jag ringde i alla fall 10 gånger. Kompensationen låg på mycket mindre än 170 kr… de räknade typ på vad jag betalar per dag.

  Men det är väl bara att infinna sig i sånt..
  Numera har jag flera webbhotell som är redo att hosta om något skit händer på webbhotellet.

 5. Ja där höll jag inte ordning på siffrorna :)

  Det är en klen tröst att få ~25 kr i kompensation när man under nertiden förlorat tusenlappar i annonsintäkter. Det är en svår avvägning att göra. Samtidigt som jag förstår att webbhotellet inte kan täcka upp för inkomstbortfall så tycker jag inte de står helt utan ansvar. Man får på något sätt budgetera för det. Man får trots allt webbhotell väldigt billigt nu för tiden, och de perioder det trots allt funkar bra får man samla i ladorna inför kristider.

  Något som kan vara mer långsiktigt skadligt är om Google gång på gång märker att sajten ligger nere när de kommer på besök. Det kan sänka sajten i sökresultaten eftersom den kan anses vara onåbar alltför ofta. Det kan helt klart påverka intäkterna under längre tid än bara den tid sajten ligger nere.

  För min del får Loopia gärna höja månadsavgiften med 25% om detta gör att de kan hålla alla sajter uppe oavsett vad som händer. Den konkurrens som råder, särskilt mellan Loopia och Binero, gör nog att de tvingas klumpa ihop fler kunder på varje server för att klara av lönsamheten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *