Loopia nere, IGEN!

Då har det varit ännu en problemfylld dag för Loopia och många av deras kunder. I Google Analytics pekar kurvorna oroväckande nedåt på många av mina sajter, och när jag loggade in på Adsense ikväll var dagens intäkter skrämmande låga.

Enligt Loopia beror detta på en säkerhetsuppdatering på deras Windows-servrar. Eftersom jag har alla mina sajter utom denna blogg på Windows-sevrarna drabbas jag hårt om något skulle gå snett under säkerhetsuppdateringen, vilket det alltså gjorde. Följande finns att läsa på Loopias driftblogg:

Säkerhetsuppdatering samtliga Windows-servrar

2010-06-10 08:44: I morgon 2010-06-11 kommer samtliga Windows-servrar att patchas med de senaste säkerhetsuppdateringarna vilket innebär en omstart och nertid på ca 5 minuter per server. Omstarterna kommer ske mellan 05:00 och 05-30.

2010-06-11 06:15: Uppdateringen är nu slutförd på samtliga servrar förutom S143 som drabbats av en störning vid uppgraderingen, felsökning pågår.

2010-06-11 08:00: Arbetet med S143 fortsätter, vi beklagar störningen men jobbar på att återställa den i normal drift så fort som möjligt.

2010-06-11 10:27: Vi utför en kontroll av serverns (S143) diskar vilket gör att arbetet drar ut på tiden.

2010-06-11 14:35: Tyvärr så tar arbetet längre än förväntat. Vi beklagar detta men vi jobbar på att så snabbt som möjligt återställa servern till normal drift.

Det planerade driftstoppet på 5 minuter varade till slut i hela 9 timmar för server 143:s del. Det verkar oturligt nog som att mina två kassakor Bilsemester.net och Lübeck.nu, samt flera andra sajter, låg på just denna server. Jag är inte särskilt bra på servrar men tycker att Loopias tekniker borde ha koll på det. Visst kan det gå snett ibland, även för de bästa, men Loopia har haft stora problem med att leverera sina tjänster den senaste tiden. Jag kommer allt närmare den punkt då bägaren rinner över…

Har du Loopia som webbhotell rekommenderar jag dig att följa Webmaster Networks “Loopia nere“-tråd. Den är vanligtvis mer ocensurerad än Loopias egen driftblogg.

2 kommentarer

  1. Den där tråden är det ju typ fyra personer som skriver i. Det är du och tre andra webbhotell som försöker roffa åt sig kunder genom att belysa Loopias svagheter.

  2. Det kan jag iofs inte säga emot. Stämmer att det är andra mindre seriösa webbhotell som snackar en hel del skit om Loopia i tråden för att försöka få kunder själva. Min uppfattning är dock att det kommer fram en hel del förklaringar till Loopias srörningar som de själva inte är så villiga att berätta om.

    På samma sätt som att man inte kan räkna med helt ärliga svar på drigtbloggen.se, kan man inte heller räkna med det i Loopia nere-tråden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *