Sverigedemokraterna.de utmanar

En person som uppenbarligen inte gillar det invandringskritiska partiet Sverigedemokraterna har de senaste dagarna skapat diskussion bland bloggare och på forum. Han (eller möjligtvis dem) har registrerat domännamnet Sverigedemokraterna.de, och har som mål att ta över förstaplaceringen på Google från Sverigedemokraterna.se. Precis som många andra bloggare med stora SEO-kunskaper tror jag detta är en omöjlig uppgift. Sverigedemokraterna har en stark position på Googles förstasida, där de har hela fyra sidor. Av dessa ligger huvudsidan på position ett, före Wikipedia.

Att komma med en .de-domän och försöka slå sig in på Svenska Google är inte det lättaste. Speciellt inte på ett sökord som Sverigedemokraterna, eller vilket annat större parti för den delen. Dessa sajter får stor trust just för att de är officiella webbplatser för partier, det visas bl.a. genom att Sverigedemokraterna slår Wikipedias stora artikel om partiet. Just nu ligger Sverigedemokraterna.de på 11:e plats på Google för sökningar på ”sverigedemokraterna”.

När jag först besökte Sverigedemokraterna.de såg sidan annorlunda ut mot nu. Då fanns uppmaningar om att länka till dem med Sverigedemokraterna som länktext. Detta är i strid med Googles riktlinjer och kan få sajten straffad, vilket skulle vara ett enormt negerlag. Det var också ganska uppskruvat tonläge på sajten, något som har bytts ut mot ett mer diplomatiskt språk. Nu vill sajten ta debatten med Sverigedemokraterna, men jag hittar bara en kort lista med saker ”vanligt folk” kan göra. T.ex. gå och rösta, kommentera tidningsartiklar samt rösta upp anti-SD-filmklipp på Youtube.

Vad tycker jag om detta då? Jag skulle aldrig få för mig att lägga min röst på Sverigedemokraterna, men jag gillar inte heller detta projekt. I alla fall inte som det såg ut inledninsvis, då budskapet var något i stil med att ”sabba för SD”. Sverigedemokraterna må vara ett antidemokratiskt parti, men vet vi det egentligen? Det har ju inte testats i skarpt läge så att säga, att de regerat med egen majoritet. Och något uttalad vilja om att avskaffa rösträtten har jag inte hört av. Kan det vara så att man felaktigt dömer detta parti bara för att de råkar ha en mycket kritisk syn på dagens (och gårdagens) invandringspolitik. Är man nazist bara för att man nämner att man inte är nöjd med invandringspolitiken. När man diskuterar Sverige-demokraterna får man passa sig för att inte hamna i blåsväder. Vill man vara på säkra sidan ska man automatiskt ta avstånd ifrån alla de förslag de lägger fram. Även om de säger ”Vi vill utrota svälten i Afrika”. Håller man med SD om en enda sak så är man Sverigedemokrat i andras ögon. Guilt by association!

Bloggat om detta:
simonnystrom.se/sverigedemokr…tt-misslyckas/
internetsweden.se/trolldemokrati-pa-natet/
berthilson.se/blogg/?p=183

Uppdatering 23 mars
Nu har Sverigedemokraterna.de klättrat upp på Googles förstasida, närmare bestämt plats 10.

2 kommentarer

  1. Ett stalltips:
    Det kommer inte lyckas få en promille av den uppmärksamhet de hoppas på.

    Dessutom är det så att google ständigt arbetar mot att deras sökmaskin skall utnyttjas för allehanda bedrägeriförsök.

    Man måste även fråga sig hur de tänker. Vid googling på Sverigedemokraterna råder redan hög sökrankning på kritiker till partiet. Vad spelar en till för roll, om de nu mot förmodan skulle lyckas höja sin ranking?

  2. Jag håller helt och med dej! Jag stödjer verkligen inte sd, men jag stödjer automatiskt inte någon oseriös sida som bara vill förstöra och samla på sig länkkraft.

    Jag tycker nikke och övriga som automatiskt tar .de’s sida gör fel. Lite besviken på dem faktiskt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *