Svalt intresse för Favoritrecept

Mitt senaste större projekt, som även var min projektuppgift i kursen Webbpublicering, har ännu inte lyckats locka så många medlemmar. Anledningen är troligtvis att Favoritrecept.com saknar något som lockar besökarna. De matintresserade surfarna har nog sedan länge hittat sina favoritcommunities och är nöjda, till dess att någon erbjuder något alldeles extra. Det där lilla extra är verkligen svårt att komma på. Vad kan det vara som lockar till sig medlemmar? Att kunna samla sina recept är tydligen inte tillräckligt intressant :)

Webbplatsen får i alla fall lite trafik från Google, som nästan uteslutande består av receptsökningar. Detta är precis vad jag planerat, att de recept som finns på sajten ska få in Google-trafik som sedan blir medlemmar och återkommande besökare. Medlemmarna bidrar sedan med ytterligare material vilket ökar tillströmningen av besökare från Google ännu mer. Sedan är den uppåtstigande spiralen igång och succén är ett faktum. Om det vore så enkelt.

Förutom sökmotormarknadsföring har jag även kontaktat ett 30-tal matbloggare och frågat om länkbyte. Några av dem har svarat på förfrågan och varit positiva till ett samarbete. Dessa samarbeten tror jag starkt på, då besökarna på dessa bloggar nästan uteslutande tillhör min målgrupp. Dessutom ger det relevanta länkar ur ett SEO-perspektiv för båda parter. Detta var bara en liten del av tanken med denna marknadsföring. Jag vill både ta till vara möjligheterna med Google, samtidigt som jag inte vill vara alltför beroende av sökmotorn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *