Sunt pokerspel

Detta kan ses som en fortsättning på det tidigare inlägget som handlade om kapitalförvaltning. Då var jag inne på ämnet aktier som redskap för att få egna/privata kapitalet att växa.

Egentligen är det lite fel att se poker som kontinuerlig investering av kapital. Det enda som skall behövas är en grundplåt till bankrulle. Storleken på din bankrulle beror helt enkelt på hur mycket du är beredd att gå in med (riskera), men även hur skicklig du är. Är du komplett nybörjare rekommenderar jag inte att du sätter ditt sparkapital på 50 000 kr på ditt pokerkonto och börjar lira. Sätt istället in en femhundring eller tusenlapp och känn efter om det är något för dig. Blir du vansinnig efter att ha förlorat en större pott eller rentav hela insättningen så kanske det är läge att tänka över om det är din grej. Bestämmer du dig för att fortsätta med poker så måste du lära dig kontrollera dina känslor  och ditt humör. Det får inte under några omständigheter styra ditt spel. Ilska och frustration kommer bara leda till fler och större förluster.

Håll dig lugn och sansad, räkna på sannolikheter, spela bra händer men variera ditt spel för att inte vara för lättläst. Poker kan verka lätt som en plätt till en början. Den som spelat ett tag märker att det svåraste faktiskt är att behålla lugnet, inte att veta vilka händer som är bra eller dåliga. Låter du känslorna ta överhand kan du vara ganska säker på att kvällen, veckan eller pokerkarriären får ett tråkigt slut.

Tidigare nämnde jag att poker inte är någon bra placeringsform eftersom det inte ska behövas några nyinvesteringar. Du ska helt enkelt kunna börja med en summa och aldrig mer sätta in pengar på ditt pokerkonto. Hemligheten med vinnande pokerspel är att de pengar du redan har på pokerkontot investeras i bra pokerhänder som ökar ditt kontosaldo ytterligare.

7 kommentarer

    1. Jorå.. Det är jag med, men poker som inkomstkälla funkar ju för vissa. Men det är ett väldigt bra exempel på “den enes bröd, den andres död”. Någon måste ju förlora för att en annan ska vinna.

    1. Hehe :)

      Nä, det är en helt naturlig länk.. Jag råkade av en slump få en naturlig länk på en annan sajt ungefär samtidigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *