Subdomän på innehållssidor för mer gagn

Jag har funderingar på att skapa subdomäner till några av mina innehållsdomäner och lägga upp samma sida  på engelska. Med detta hoppas jag kunna kräma ur några extra dollar på varje domän. Vissa domäner som innehåller en sammansättning av ett internationellt och ett svenskt ord, t.ex Hamburgguiden.se, lämpar sig antagligen inte lika bra som domäner med enbart ett internationellt ord, t.ex hamburg.se.

Sen hur mycket .se i domänen påverkar hur webbplatsen rankar på Google.com är jag osäker på, men någon påverkan tycker jag det borde ha. Man måste ju  i alla fall tala om för Google vilket språk sajten är på genom meta-taggarna.

Dessa subdomäner kommer av Google räknas som egna webbplatser utan koppling till huvuddomänen. Det kommer alltså inte gynna huvudomänen i sig att ha många subdomäner, det som däremot gynnar huvuddomänen är länkar från subdomänerna. Men för att dessa länkar ska ha någon kraft krävs inlänkar till subdomänerna.

Jag har endast tänkt mig att domänerna kommer få en subdomän, en kopia av sidan skriven på engelska.
en.hamburgguiden.se
en.chicagoguiden.se
en.leonardcohen.se 

Om jag har en domän som passar bra att skapa många olika subdomäner på kan jag tänka mig att göra det. På så sätt kan man göra ett stort antal innehållssidor på en enda domän. På så sätt sparar man många årskostnader per sida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *