Innehållsdomäner

Med innehållsdomäner menar jag webbplatser som är enkla informationssidor inom ett avgränsat ämne runt det aktuella domännamnet. De kallas även i folkmun för MFA-sidor (Made for Adsense).

Det jag tänkte diskutera nu är om man ska skriva innehållet på dessa sidor på svenska eller om det finns med att tjäna på att göra dem på engelska. En sak som är säker är ju att den engelskspråkiga gruppen är betydligt större än den svenskspråkiga. Detta är ju ingen garanti för att det är bäst att göra sidan på engelska. Andra faktorer som spelar in är konkurrens om sökord och vad annonsörerna betalar per klick. Jag vet inte hur det ligger till här men det kan vara så att svenska AdWords-annonsörer generellt betalar mer per klick än engelska/internationella. Den andra faktorn jag nämnde, om konkurrens, handlar mer om hur svårt du har att ranka högt i Googles serp (Search Engine Result Page). Eftersom den engelskspråkiga ”marknaden” är så mycket större än den svenska så måste du slåss mot fler sidor med samma sökord om du skriver på engelska. Detta gör att det kan vara svårt att få in sökmotortrafik på din sida.

Hur som helst så är jag säker på att möjligheterna med en engelsk sida är betydligt större, det handlar bara om att klara sig i konkurrensen på Google-resultatet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *