Straffas man för Keyword Stuffing?

Keyword Stuffing betyder att man använder nyckelord/sökord överdrivet mycket på en sajt för att få den att ranka bättre på dessa sökord. I stort sett överallt det skrivs om SEO sägs att detta beteende kommer bestraffas av Google. Jag hittade dock ett intressant experiment som kanske motbevisar detta påstående.

Darren Slatten skriver på SEOmozBlog att han skapade en enkel sajt (seomofo.com) som han optimerade för frasen “World’s Greatest SEO”. Han länkade även med sökfrasen från flera YOUmoz-poster. Inom kort intog sajten förstaplaceringen på Google på denna sökfras. Då ville han även knipa andraplatsen med sin profilsida på SEOmoz och lade där till frasen “worlds greatest seo”.

Till hans förvåning tog profilsidan över förstaplaceringen. Då bestämde han sig för att ta bort texten samt den enda länk som fanns i en YOUmoz-post. Trots detta fortsatte profilsidan placera sig som nummer ett i SERP:en.

Nästa åtgärd för att få bort profilsidan från topplaceringen var att använda den aktuella sökfrasen överdrivet mycket på profilsidan. Alla vet ju att Keyword Stuffing är dåligt.

Totalt användes fraserna:
worlds greatest seo (254 gånger)
greatest seo worlds (251 gånger)
seo worlds greatest (251 gånger)

Trots den otroligt höga sökordsdensiteten rankade profilsidan fortfarande etta. Detta skedde i augusti 2008 och nu har hans profilsida lagt sig på andraplatsen på SERP:en. Nu innehar seomofo.com återigen förstaplatsen.

I detta fall bestraffade inte Google Darren Slattens profilsida trots en extrem Keyword Stuffing. Något jag tycker är konstigt eftersom det skrivs väldigt mycket om hur dåligt det är med Keyword Stuffing. Det kanske är något man borde experimentera med själv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *