Starta företag kanske?

Jag har lite funderingar på att skaffa mig en FA-skattsedel så att jag kan sälja trevliga och funktionella webbplatser till mindre företag. Företaget är inte tänkt att generera några stora summor utan det skulle vara roligt att kunna få lite betalt för att ägna sig åt sin hobby.

Jag vet att det vimmlar av hemsidesnickare runt om i Sverige men det ska inte få hindra mig. Jag ser ofta mindre företag med rent ut sagt pinsamma hemsidor. Varför har ingen av alla webbutvecklare kontaktat dem och erbjudit sina tjänster? De som har gjort det men inte lyckats sälja någon webblösning till dessa företag har antagligen inte kunnat förklara nyttan med en bra och snygg hemsida. Det gäller att förklara att hemsidans kodning och design spelar roll när det gäller att positionera sig bra i sökmotorernas resultat. Det är också viktigt att få företagaren att inse att en hemsida inte kan se ut hur som helst. Om företaget en riktigt dålig och ful hemsida skulle det säkert vara bättre för dem att inte ha den kvar. Detta eftersom den kan ge dålig publicitet och avskräcka potentiella kunder.

Det jag vill göra är att utforma snygga och funktionella webbplatser som kan uppdateras genom ett lättanvänt adminsystem. Jag skulle kunna tänka mig att göra en webbplats bestående av totalt 6 sidor/avdelningar för 1500-2000kr. Jag tycer det är en liten summa för att få en sökmotoroptimerad och lättuppdaterad reklamplats på nätet. Att jag kan hålla priset ner beror delvis på att jag använder mig av samma adminsystem till alla projekt, det enda arbete som krävs då är att anpassa det till varje enskilt projekt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *