Sökmotorpositionera med bloggar

En metod för att skapa relevanta inlänkar till din sajt är att skapa några bloggar på olika bloggtjänster, t.ex. Blogg.se eller Blogspot.com. På bloggarna skriver du sedan några inlägg som är relevanta för sajten du ska optimera. I inläggen länkar du sedan olika sökord till sajten du ska optimera. För att ge bloggen lite länkkraft registrerar du den i några länkkataloger och/eller länkar till den från andra av dina webbplatser, dock inte från sajten eller sajterna som ska optimeras.

Detta är en ganska ful metod att använda i optimeringssyfte och jag vet inte om jag gör rätt i att tipsa om den. I grund och botten är jag skeptisk mot för mycket off-page-optimering i form av fabricerad länkpopularitet. Det funkar ju men ger en falsk bild av hur omtyckt sajten är, och i slutändan är det kvalitén på Googles sökresultat som blir lidande. Men vad gör man inte för att vinna placeringar när “alla” andra fabricerar länkpopularitet.

Denna metod kanske inte ens är värd jobbet. Det kan rent av vara mer tidseffektivt att kontakta bloggare om länkbyten, samtidigt som det ger ungefär samma resultat. Fördelen med att skapa egna bloggar är ju att du har full kontroll äver vilka sökord du vill länka till sajten som ska sökmotoroptimeras.

Varken bloggtjänsterna eller Google är speciellt förtjusta i denna metod och nyligen meddelade bloggtjänsten Blogg.se att de stängt ner ett hundratal “spambloggar”. Läs artikeln i Dagens Media. De nedstängda bloggarna ska huvudsakligen ha startats av/tillhört sökmotoroptimeringsföretaget Jajja.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *