Smuggla.se studsar i SERP:en

Nu har mitt lilla experiment med en sajt om ögonoperation på det inte alltför passande domännamnet Smuggla.se pågått ett tag. Den intog ganska snabbt plats 14 på SERP:en för det huvudsakliga sökordet. Sajten har dock studsat upp till position 8 på förstasidan ett flertal gånger, för att någon dag senare åter ligga på position 14. Jag tolkar detta som att Google testar sajten i fråga om vad besökarna tycker om den.

Det jag kan misstänka att Google kollar genom detta är: Hur många som klickar på resultatet samt hur hög webbplatsens avvisningsfrekvens (bounce rate) är. Eftersom att sajten är väldigt ny så är jag inte speciellt oroad över detta studsande mellan resultatsidorna. Jag ser det bara som positivt att sajten ens hamnar på förstasidan i dagsläget, om än bara under kortare perioder.

Sajten har i dagsläget fått alla sina sex sidor indexerade av Google. Dessa handlar om de närliggande områdena: Brytningsfel, närsynthet, översynthet, astigmatism och ålderssynthet. Bristerna i undersidorna är att de inte innehåller tillräckligt många ord. Det är bara sidan om närsynthet som kommer i närheten av den magiska gränsen på 500 ord, den har 409 ord.

I övrigt är såväl huvudsidan som undersidorna optimerade med förstärkta sökord (kursiv stil) i texten, unika META-taggar samt sökord i rubrik och titel.

Syftet  med experimentet

  • Undersöka hur lätt/svårt det är att knipa en bra placering utan  sökordsdomän.
  • Se hur bra betalt annonserna ger inom detta område.
  • Inte låta ett domännamn ligga oanvänt :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *