Smuggla.se klättrar på pageranken

Precis som det framgick i det föregående inlägget så var Smuggla.se en av de sajter/domäner som fick höjd pagerank. Den gick från att inte ha någon pagerank alls till pagerank 2, detta eftersom sajten är så pass ny. det är ändå trevligt att se vilken kraft mitt egna lilla nätvverk avsajter kan ge åt en så pass ny sajt. Precis som jag tidigare sagt så behövs nu hjälp utifrån, det är nya fräscha länkar som måste till för att sajten ska komma bland topp 3 på det viktigaste sökordet.

Trots att jag redan från början hade på känn att sajtens positionering och pagerank skulle utvecklas som den nu gjort, så är jag ändå lite förvånad. Kanske främst eftersom det gått så pass fort. På 20 dagar har sajten klättrat upp till position 15 på både det viktigaste sökordet och den viktigaste sökfrasen. Den har dessutom fått pagerank 2 vid första uppdateringen under sajtens livstid. Eller vafan, PR2 är ju inget mirakulöst i och för sig. Det handlar väl bara om att ha lite flyt,  att Google ska ha hittat alla viktiga inlänkar till sajten innan PR-uppdateringen blir av. Hade arbetet med sajten börjat 10 dagar senare är det mycket möjligt att den vid denna PR-uppdateringen hade fått PR0. Vilket egentligen bara betyder att Google känner till sajten.

Arbetet med Ögonoperationer (Smuggla.se) är dock inte över på långa vägar. Nästa mål är att hamna på topp 5 på det viktigaste sökordet och den viktigaste sökfrasen. Klarar jag det så kan detta experiment bli riktigt spännande och lärorikt. Det kommer garanterat få mig att ifrågasätta vikten/nyttan av sökord i domännamn ur ett SEO-perspektiv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *