Riktiga länkar till din sajt

Jag har funderat över hur Google ser på den typ av länkar jag valt att kalla redirect script-länkar. Det är alltså länkar som i statusfältet på din webbläsare ser ut något i den här stilen.

http://www.sajt.se/redirect.asp?url=http://www.dinsajt.se

I dessa länkar så pekar ju länken och ankartexten inte direkt till din sajt, utan först till en sida på sajten som länkar och därefter via ett script till din sajt. Länkkraften borde därför stanna på sajten som “länkar” till dig. Jag kan vara ute och cykla i detta fall men för säkerhets skull är jag uppmärksam på länkbyten av denna typ och försöker alltid få en riktig/vanlig länk.

2 kommentarer

  1. Jag är ingen hejare på SMO, men så pass kan jag att en sån länk inte är något vidare ur sökmotoroptimeringssynpunkt (långt ord).

    Ganska användarovänligt att använda sådana länkar, ser jute inte vart de går.

    Eller tänker jag fel?

  2. Användarvänligheten är en annan bra poäng som inte har med sökmotoroptimering att göra. Men det är ändå viktigt ur “trovärdighetssynpunkt” för de båda inblandade webbplatserna att tydligt visa var länkarna pekar. En redirect-sida kan minska besökarnas klickvilja.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *