Ny stödsajt under uppbyggnad

Jag vet att jag sagt att jag ska sluta skapa resesajter men nu har jag så smått dragit igång en sajt på den nya domänen Bilsemester.eu. Jag registrerade domänen för att i syfte att skapa en stödsajt till Bilsemester.net. Loopia hade .eu-rea så jag slog till. Efter att ha läst en hel del av Nikke Lindqvist har jag kommit på ännu en strategi. Nikke skriver och pratar ofta om att dominera sökresultaten genom att ha flera sajter. Hans utgångspunkt har mest varit i samband med sökningar på ens eget namn. Då kan man t.ex. skapa en Twitter och några olika bloggar som alla dyker upp på förstasidan och trycker undan oönskade resultat.

Jag tänkte använda denna strategi på min bilsemester-sajt. Istället för att enbart få trafik från förstaplaceringen så ska jag knipa de två första sökresultaten med två olika sajter. Intar man de 2-3 första placeringarna så får man en klar majoritet av alla klick på serpen. Den nya sajten kommer alltså får två uppgifter; att ranka bra och att stödja huvudsajten med en eller flera länkar. Tidigare när jag skapat stödsajter så har jag inte haft som målsättning att de ska ranka bra, utan bara länka för att hjälpa upp huvudsajten.

Nu återstår en hel del jobb med innehåll och inlänkar. Det borde inte vara så svårt att få upp .eu-sajten till förstasidan. Konkurrensen är inte jättehård på den serpen.

Har ni några strategier för serpdominans eller stödsajter att dela med er av? Tar tacksamt emot tips och råd.

6 kommentarer

  1. Nej, men däremot har ju Google ändrat i SERPen så nu kan faktiskt samma domän få fler än två platser på samma sida, vilket ytterligare underlättar din dominans. Lycka till.

    1. Det stämmer. Jag har några sajter som lagt beslag på de första två placeringarna på det sättet. Antar att det är djuplänkar för att stärka undersidor som gäller.

  2. Själv känner jag mig ganska bitter över hur Google spyr ut sina egna tjänster över dagens serp. Gäller nu för tiden att hamna överst om man ska ha någon som helst trafik.

    1. Håller verkligen med dig. Google Maps kan vara helt omöjligt att ta sig förbi då det verkar ha monopol på förstaplatsen. Även bildsök som läggs en bit ner gör det svårt att få total dominans.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *