Ny domänskojare

Det har en längre tid varit ganska vanligt att oseriösa företag kontaktar andra företagare och erbjuder dem att skydda sitt företagsnamn under flera toppdomäner. Ofta försöker det oseriösa företaget få igenom köp av ytterligare domäner genom att påstå att andra försöker registrera företagsnamnet under annan tld. Om företagaren däremot gör en beställning direkt så kan det oseriösa företaget ”se till att ge honom förtur” till domännamnen. Ofta tar de ut överdrivet stora summor för dessa registreringar, samt att företagaren uppmanas registrera oviktiga tld:er som inte skulle gjort någon skada alls för verksamheten om den registrerades av någon annan.

Dessa oseriösa företag är en färskvara och att peka ut dem ger kanske inte så mycket. Företagen avvecklas efter en tid och uppstår direkt under nytt namn när den negativa publiciteten blivit för stor. Det senaste företaget som omtalats är Princita som tros vara en efterträdare till Colvent IT och Westpoint Solutions.

Denna verksamhet troligtvis kommer leva vidare ett tag men under nya företagsnamn. Som företagare bör man inte gripas av panik och acceptera erbjudandet direkt. Ta er istället tid att sätta er in i det hela och tänk över hur värdefulla dessa domäner egentligen är för er verksamhet. Är det viktigt att ha foretagsnamn.fr registrerad om ni bara har verksamhet i Örebro län?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *