Blogg.se använder inte NoFollow

Jag upptäckte av en slump att Blogg.se/Publishme.se inte använder sig av NoFollow på länkarna i kommentarerna. De använder dock NoFollow på länkar som ligger inbakade i kommentarsmeddelandet. Det kan jag tycka är förståeligt eftersom det antagligen starkt skulle attrahera SEO:are. Det är ju som bekant mycket bättre att kunna styra över länktexten istället för att ha http://www.doman.se som länktext.

Jag tycker det är ett bra att Blogg.se och Publishme.se valt att inte sätta NoFollow på kommentarslänkar. Det finns andra sätt att skydda sig mot de värsta kommentarspammarna, t.ex med en capcha eller Akismet. Det är dessutom en schysst handling mot de som kommenterar att ge en länk av högre värde tillbaka som tack för kommentaren.

Nu blev jag osäker på om jag har tagit bort NoFollow här på Wedholm.net, hursom så är det för sent på dygnet att kolla det nu. Har jag fortfarande NoFollow så lovar jag att ta bort det snartast.

Jag vill dock påpeka att med frihet kommer ansvar, spamma nu inte de bloggar som ligger på Blogg.se. Engagera er lite och skriv vettiga kommentarer, så kan ni utan dåligt samvete få en länk till er sajt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *