Nu ska bloggen indexeras

Jag startade den här bloggen för 6 månader sedan, men den har aldrig blivit indexerad av Google. Detta är något jag har stört mig på länge, och jag har inte kommit på vad som var problemet förrän nu. Först mailade jag Loopia och frågade eftersom jag har registrerat bloggen hos WordPress genom dem. De visste inte vad det kunde bero på och tipsade mig bara att registrera url:en manuellt hos Google. Vilket är förståeligt, detta är inte riktigt deras område, de förmedlar ju bara mig till WordPress.

Det var istället på Webmaster Network jag fick lösningen på problemet. Det visade sig att bloggen inte indexerades trots att jag alltid haft alternativet “allow search engines” ikryssat i WP-admin. Lösningen var att kryssa i “block search engines” och klicka på update. Därefter kryssade jag i “allow search engines” igen och klickade update. Vips så var meta-taggen som blockerar sökmotorer borta från källkoden.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *