Nätadapter till ASUS Eee PC

Igår kväll infann sig paniken när nätadaptern till min Eee PC plötsligt lade av. paniken berodde dels på att jag är gravt datorberoende, men även på att jag har alla filer och bokmärken m.m. till mina olika projekt på denna dator. Att sätta sig med den andra skulle innebära en hel del bök. Först befarade jag att det var kontakten i datorn som pajat, men när jag testade kabeln på min brors Eee PC så funkade den inte där heller. Med en briljant uteslutningsförmåga kom jag då fram till att det var strömkabeln som mystiskt slutat fungera. Idag var det bara att bege sig till Netonnets lagershop och köpa en multiadapter från Philips.

Det lite smått roliga i det hela är att min brors nätadapter gick sönder efter nästan exakt samma tid. Han köpte sin dator ungefär tre månader innan mig och hans adapter gick sönder i början av maj, d.v.s. för nästan tre månader sedan. Konspiratorsikt lagd som jag är börjar jag misstänka att ASUS medvetet gjort så att adaptrarna ska sluta fungera efter ett och ett halvt år. Någon som varit med om samma sak?

3 kommentarer

  1. Min strömkontakt i datorn fick för cirka 2 månader sedan glappkontakt och precis som i ditt fall spred sig paniken då jag jag var rädd att datorn inte skulle gå att starta igen. Nu lyckades jag lösa problemet temporärt genom att vrida runt med en tång men frågan är hur länge den kommer hänga med.

    Därför har jag allt mer börjat fundera på hur man kan flytta ut i molnet för att på så vis inte riskera att förlora något om datorn i framtiden skulle krascha. Förslag på hur man enkelt kan flytta sina programinställningar, bokmärken, sparade lösenord, etc. och få det lätt tillgängligt?

  2. Molnet kan vara en lösning. Jag kanske är lite konservativ när jag istället vill köra på ganska täta backuper till externa hårddiskar och USB-minnen.

    Hade inte Asus Eee Storage varit så förbannat slött så hade det nog varit en lösning som passat mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *