Mer åsiker om länktexer

För ett tag sedan gjorde jag ett försök att skapa bra länktexter (ankartexter). Sedan var jag inne på att enbart använda sökort eller sökfraser i som länktext. Nu måste jag ge mig in på detta ämne ännu en gång.

Jag tycker inte om att marknadsföra mina sajter med länkar som enbart innehåller sökord eller sökfraser. Jag tycker det ger ett luddigt budskap till de som ser länken. Vad skulle du tycka om att bankerna helt plötsligt tog bort sitt namn från husfasaden och ersatte det med “5% ränta på dina sparade pengar” eller “kundtjänst dygnet runt”. Det är precis så länkar ser ut idag, mycket sökord/sökfraser, och otydlig information om vem som står bakom. Allt för att Google lägger vikt vid vad som står i dessa länktexter.

Nu för tiden görs inte länkbyten främst för att man ska få trafik från den aktuella sajten, utan för att länken och länktexten gynnar din webbplats på Google’s serp.

Därför tycker jag den bästa länktexten ser ut så här:
Wasabi.nu – Humorsida med roliga filmklipp, bilder, spel och historier

Och om länktexten måste vara kort:
Wasabi.nu

3 kommentarer

  1. Du måste även tänka på vad det egentligen är för sorts sajt du försöker marknadsföra. Vill du sälja in ett namn så måste du givetvis använda namnet, men vill du inrikta dig på sökmotortrafik så bör du köra med sökord i ankartexten.

  2. Ja det är sant. Jag tror nog jag vill både och i många fall. Samtidigt som jag själv ycker det är lits störande när jag surfar runt på andras länksidor och är tvungen att kolla i statusfältet för att se om jag ska strunta i att klicka på länken.

    Ber om ursäkt för min dubbelpostning på din blogg tidigare, refresh-knappen som spökade :)

  3. Ingen fara, det är lätt hänt.

    Angående länkkatalogen så hade du helt rätt. Den kommer plockas bort så fort inlägget försvinner ur RSS-flödet. (För att undvika dubbelutskick)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *