Marknadsför din webbplats med hjälp av sociala nätverk

Nu har jag gått igenom ganska många marknadsföringsformer för din webbplats. Turen har nu kommit till de sociala nätverken.

Facebook.com
Facebook har en tjänst som kallas Share. Du lägger helt enkelt till en kodsnutt på din webbplats som gör att en länk dyker upp på din webbplats. När en besökare klickar på länken ombeds han att logga in på Facebook om han inte redan är inloggad. Och genom ett enkelt godkännande att han vill lägga upp din sajt på sin profil marknadsförs du där.

<script>function fbs_click() {u=location.href;t=document.title;window.open(‘http://www.facebook.com/sharer.php?u=’+encodeURIComponent(u)+’&t=’+encodeURIComponent(t),
‘sharer’,’toolbar=0,status=0,width=626,height=436′);return false;}</script><a href=”http://www.facebook.com/share.php?u=<url>” onclick=”return fbs_click()” target=”_blank”>Klicka här för att tipsa dina Facebook-vänner</a> 

Digg.com
Digg låter dina besökare “digga” din sida eller en artikel eller liknande på din sida. Scriptet känner automatiskt av exakt vilken sida “diggen” kommer ifrån.

<script src=”http://digg.com/tools/diggthis.js” type=”text/javascript”></script> 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *