Loopia vill inte kännas vid störningar

Tanken med Loopias Driftblogg är god. Där ska man kunna se om det pågår driftstörningar på någon del av deras verksamhet. Detta har besparat både mig och Loopia flera mail, eftersom jag fått reda på vad som varit fel, samt när det beräknas vara löst. Det är också bra att de där informerar om planerade driftstopp som uppkommer p.g.a. exempelvis uppdateringar av system. Till en början verkar driftbloggen ha legat på samma ställe som Loopias webbplats och vissa webbkonton. Detta medförde att när systemet gick ned så drabbades även driftbloggen, och då föll ju den goda tanken direkt. De verkar dock ha ordnat så att driftbloggen ligger helt fri från övriga Loopia.

Nu till det som rubriken handlar om, d.v.s.  Loopias information om “driftstatus just nu” som finns eller i varje fall har funnits på driftbloggen. Sektionen finns kvar i högerkolumnen, men någon information har inte visats på flera månader. Vare sig allt funkar eller ej så ska det här informeras om det aktuella läget. Kan det vara så att Loopia den senaste tiden haft så mycket strul att de tröttnat på att skylta med detta? Eller är det någon bit kod som helt plötsligt slutat fungera, och som tar onödigt lång tid att åtgärda?

Loopia har även fått mycket kritik på Webmaster Network den senaste tiden. Det handlar bl.a. om långsamma responstider, i genomsnitt 1,3 sekunder, vilket är mycket högre än jämförda konkurrenter. Nertiden har enligt Pingdom legat på 1 tim 29 min i februari, 45 min i mars och 2 tim 35 min i april.

Jag önskar att Loopia åter blir så bra som jag upplevde att de var för 5-6 år sedan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *