Loopia höjer priserna på domäner

Loopia har nu genomfört en höjning av registrerings- och förnyelseavgifterna för flera tld:er. Om det beror på att dessa registrarer har höjt priset vet jag ej. Det kan även vara så att Loopia inte längre vill subventionera registreringskostnaderna i samma utsträckning.

Här kommer en lista över berörda toppdomäner:

COM (59 kr till 79 kr)
EU (49 kr till 59 kr)
ME (139 kr till 149 kr)
NET (59 kr till 79 kr)
ORG (59 kr till 79 kr)
BIZ (59 kr till 79 kr)
INFO (59 kr till 79 kr)
NAME (59 kr till 79 kr)
DK (59 kr till 79 kr)
BE (49 kr till 79 kr)

PL (169 kr till 149 kr)
AT (169 kr till 149 kr)

Tur att man har övervägande .se-domäner i sin portfölj så att man inte påverkas så mycket av detta. Däremot så är ju .se-domäner fortfarande dyrare än de flesta med 99 kr i årsavgift. Men det har man ju tagit med i sina beräkningar.

6 kommentarer

  1. Fick ett mail från Godaddy om det för någon månad sedan där man rekommenderade en att hyra domänen för en längre tid då priserna var på väg att stiga. Om jag inte har fel för mig så nämnde Loopia något om att man valde att se över samtliga priser i samband med det.

    Precis som du skriver så har även jag en stor del .SE-domäner men det känns lite surt att behöva punga upp med mer pengar för att täcka alla versioner av sitt företagsnamn (ORG/NU/NET).

  2. Höjningar är ju alltid tråkiga, men .com & .net etc. har ju faktiskt varit väldigt billiga och är det fortfarande trots höjningen. Jag vill verkligen inte att .se ska gå upp till 139 kr som det var förut…

  3. Undra ifall Binero och de andra företagen också kommer att ändra sina priser. Det är ju alltid trist när en produkt höjs i pris utan några förändringar.

  4. Olof: Det är nog troligt att de gör det. Stefan skrev om att Godaddy förvarnat för prishöjningar, så det verkar som att höjningen inte ligger hos enskilda registrarer utan hos ICANN. Det finns säkert webbhotell/registrarer som inte höjer, utan väljer att subventionera priset så att det ligger kvar på samma nivå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *