Lite mer om TxtAd

Nu tänkte jag gå in lite mer på hur deras kontrollpanel ser ut och fungerar.

Det första negativa jag kommer på är deras kodgenerator. Där kan man välja vilka färger man ska ha på de textannonser man visar på sin webbplats. Det fungerar bra men jag saknar en funktion som sparar de olika inställningarna man gjort sedan tidigare. På så sätt kan man enkelt komma åt den kod man använt tidigare, och få exakt samma färger på annonser man lägger till i efterhand.

Sedan reagerade jag på att det står “Ni har utnyttjat 5 av Unlimited tillåtna textannonser!”. Vad jag vet betyder “unlimited” obegränsat. Trots detta kan man maximalt ha fem olika textannonser i rotation samtidigt.

Supportavdelningen är ganska svårbegriplig men bygger på att man skickar en “Ticket” till supporten. Här blandas engelska och svenska hej vilt och det är tydligt att de inte lagt ner något vidare jobb på att översätta tjänsten. “View Stängd Tickets” är en klockren länktext tycker jag :)

Det skulle också vara önskvärt med mer statistik. T.ex vilka webbplatser som har visat min annons och hur många gånger. Från vilken webbplats har det kommit klick. Samt en fullständig lista över alla webbplatser som använder tjänsten.

TxtAd använder också frasen Contextual Advertising som slogan. Contextual Advertising betyder att tjänsten scannar webbplatsen efter relevanta nyckelord och väljer sedan ut passande annonser. Eftersom medlemmarna själva får bestämma inom vilken kategori av webbplatser de vill synas, så är det knappast kontextuell marknadsföring. Men visst låter det bra! :D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *