Länkexperiment på Blogg.se

För ungefär en och en halv månad sedan påbörjade jag ett test av kommentarslänkar på Blogg.se. Dessa är som bekant befriade från NoFollow och det fick mig att göra detta enkla test. kan man få en sajt indexerad med hjälp av enbart två kommentarslänkar från Blogg.se?

Jag valde slumpmassigt ut två bloggar som ligger på Blogg.se och skev en kommentar i vardera bloggens senaste inlägg. I kommentaren angav jag URL:en till en helt ny sajt på en egen subdomän som hemsideadress. Denna sajt har inte fått några andra inlänkar än från dessa två bloggar. Nu, efter 1½ månads väntan har sajten fortfarande inte indexerats av Google.

Hur ska man då tolka detta, är länkarna helt värdelösa? Jag tror inte det. Problemet är nog snarare att Google genomsöker de aktuella bloggarna så sällan att det tar tid innan länkarna hittas. Hade jag istället väntat i tre månader hade Google kanske snappat upp dem. Nu har jag dock sabbat detta experiment genom att länka till sajten från en artikel på Infoz.se. Blir den aktuella sajten indexerad nu så är det i varje fall inget fel på den enligt Google.

Summa av mumman enligt min uppfattning: Länkar i kommentarerna på Blogg.se-bloggar gör nytta (dock inte lika stor som bra länksamarbeten) på längre sikt. Det arbete du gör nu kanske får fullt genomslag om 6 månader, när Google hittat alla länkar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *