Blogg.se är stort

Jag har surfat runt på Mer-Trafik en hel del idag och märkt att det är väldigt många Blogg.se-bloggare som är medlemmar där. Det fick mig att kolla upp hur stort Blogg.se egentligen är.

Det var ganska svårt att få en exakt siffra på medlemsantalet (orkade kanske inte Googla tillräckligt) men blogg.se hade idag 128 621 nya inlägg. Om jag uppskattar att varje medlem i snitt skriver 0,3 inlägg per dag så betyder det att de har ~428 000 medlemmar. Antagligen är siffran 0,3 högt räknat eftersom snittet bland de aktiva bloggarna säkert ligger på strax under ett inlägg per dag. Samtidiigt finns det en stor del oseriösa/övergivna bloggar som drar ner snittet ytterligare. Uppskattningen på närmare 500 000 känns ändå rimlig.

Att Blogg.se dessutom (som jag nämnt tidigare) inte använder NoFollow på kommentarslänkar är en stor fördel. Denna fördel blir ännu större av det stora medlemsantalet, det blir helt enkelt lättare att hitta relaterade bloggar. Många av dessa finns även på Mer-Trafik vilket gör surftjänsten mer användbar, eftersom man kan hitta och kommentera dessa bloggar genom den. Trafiken man får från Mer-Trafik förblir dock lika “värdelös” som tidigare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *