Kritik mot affiliatenätverk

Det verkar som att affiliatenätverket Affelix är i ett mindre blåsväder om man ska tro en tråd på Webmaster Network. Flera personer har relevanta frågor angående medlemskap och användaravtal, men affiliatenätverket väljer att hänvisa till individuell mailkonversation. Affelix är ett affiliatenätverk som nyligen köpte upp Frossle. Det talas även om att det drivs av samma personer som äger Gratisbio, ett företag som varit i blåsväder tidigare då de inte betalat sina fakturor. Detta samband (Affelix/Frossle/Gratisbio) kan jag dock inte styrka själv, men om det nu stämmer så ringer i alla fall mina varningsklockor.

En person säger sig ha blivit avstängd från affiliatenätverket sedan han hävdat sin rätt till lägre arbetsgivaravgift då han är under 26 år. Affelix svarade då att deras system inte är byggt för att kunna justera arbetsgivaravgiften, och drar 31,42% + skatt för alla. Affelix kom med uppmaningen att publicisten skulle starta enskild firma, för att på egen hand redovisa korrekt arbetsgivaravgift. Han frågade dessutom var den resterande delen av arbetsgivaravgiften tar vägen då Affelix förmodligen redovisar 15,49% till Skatteverket. Är man helt ute och cyklar om man misstänker att Affelix lägger vantar på dessa slantar?

Affelix hävdar senare i tråden att de numera endast tillåter företag som publicister. Något som inte framgår i det avtal man tecknar som ny publicist. Det verkar ju onekligen som att Affelix har orent mjöl i påsen. Att bara stänga av en publicist utan motivering tycker jag är riktigt oseriöst.

Har ni åsikter om detta så är ni mer än välkomna att skiva en kommentar till detta inlägg.

17 kommentarer

 1. Ja, bra med information. Hade precis blivit medlem hos Frossle men kanske ska avvakta med det lite. Det är ju knepigt nog de gånger företagen inte betalar sina fakturor. Ska nu affiliatenätverken krångla också!

  Mvh Emelie

 2. Jag försökte skriva inlägget på ett sådant sätt att jag bara refererar vad andra sagt. Hoppas det framgått att jag inte har några personliga erfarenheter och att mina egna efterforskningar är bristfälliga. Jag tycker det finns varningsklockor nog i WN-tråden.

  Idag förklarar Affelix Affiliate Manager att de gör schablonavdrag för arbetsgivaravgift och att affiliates under 26 år får tillbaka den överstickande delen av skatteverket efter att deklarationen behandlats. I nästa mening förklaras att endast de med f-skatt numera kan vara affiliates hos Affelix.

  Detta tolkar jag att de privatpersoner under 26 som tjänat pengar genom Affelix kommer få tillbaka (eller kunna kvitta detta) på skatten senare i år, samt att dessa tillsammans med övriga privatpersoner kommer kickas ut från affiliatenätverket om de inte återkommer med f-skatt snarast.

  Affelix är inte längre en arbetsgivare utan en uppdragsgivare.

 3. Bra att du tar upp detta med Affelix, jag skulle inte vilja jobba för dem så länge de inte ”verkar” ha rent mjöl i påsen. Vi får nog se till så att du kommer högre upp i serpen. ;)

  1. Det skulle vara trevligt om inlägget kan få lite hjälp. Nu har det ramlat ner till position 19. :(

 4. Blogginlägg får ofta en ”grace period” av Google just för att de är färska, nya och ofta relevanta för ett aktuellt ämne. Sedan trillar det nedåt.

  Tackar för ett bra inlägg, kände knappt till Affelix sedan tidigare då man knappast kan kalla mig proffsaffiliate. Kommer hålla mig borta från dem tack vare detta inlägg, så någon skillnad har du gjort! Kan f.ö. tipsa om Andreas Johanssons inlägg idag på http://www.superaffiliate.nu/vilket-affiliatenatverk-anvander-du-helst-inte/ där man kan tipsa om den här typen av svarta får.

  1. Ja det verkar vara så att blogginlägg får en stund i rampljuset. Just den här biten av blogg-SEO är en vit fläck på min karta. Jag får rycka upp mig och läsa på mer om detta.

   Nu är inlägget nere på plats 18, medan Infoz-artikeln jag skrev för att stärka detta inlägg ligger på plats 12.

 5. Jag har inte varit i kontakt eller använt Affelix. Ramak (ägare av Affelix och gratisbio) är känd sen tidigare… när gratisbio inte var lika stort så hade han tävlingar där han fejkade vinnare.. Inte nog med det, om man söker på flashback så har han frågat om hur saker fungerar i den undre världen och om hur man ska gå till väga för att spela in en p-rulle.

  Nu ligger inlägget på sjunde plats när man söker på affelix :) Hoppas det klättrar ännu högre…

 6. Hittade hit för att jag sökte på ”kritik gratisbio”.
  Har aldrig hört talas om GratisBio.se men har ändå fått ett vinnarmail där det står att jag bara behöver klicka OK på länken i mailet så kommer jag att få mina 3 vinster som är
  1. en ny outfit varje månad i ett år, värde 10.000:-,
  2. biobiljetter, värde 1.000:-,
  3. VIP inbjudan till musiktjänsten Tubeify.

  Luktar skumt lång väg tycker jag.

  1. Det låter minst sagt skumt om du aldrig hört talas om GratisBio och alltså inte deltagit i någon tävling.

 7. Jag har varit medlem hos Frossle längre tid där har samtliga av mina fakturor blivit betalda ut till mig, Affelix är inne i andra månaden som medlem på, så där har jag inte fått någon direkt större inblick i men det är samma företag och har dock inte haft problem på frossle.

  Så ska nog inte misstänka att affelix ska ha några större brister.

  Dock har frossle på senare tid fått försämrad mail support har jag uppleft.

 8. Affelix har funkad bra hitils för mig med samtliga fakturor. Och företagen har betalt åtmintoende då dem betalade fakturorna i förväg innan dem fick in pengarna.

  Som jag har fattad det så ska dem ha slutad med det nu då dem växer.

  Där emot frossle har jag problem se företagen betala sina fakturor. Nästan alla företag skippar betala sina fakturor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *