Kontrollera att du får riktiga länkar

Det är relativt vanligt att blogglistor och länkkataloger försöker blåsa dig som bloggare och webmaster. Genom att lägga till taggen rel=”nofollow” i länken till din blogg eller webbplats så säger länkkatalogen till Google att inte följa upp länken. Google kommer då inte heller ge din blogg/webbplats någon länkkraft från länkkatalogen eller bloggportalen/blogglistan.

Som jag tidigare skrivit så gillar Google att du länkar vidare till andra sajter. Problemet för länkkatalogerna och bloggportalerna är dock att de är så fulla av länkar att de kanske riskerar att bli osams eller ogillas av Google. De blir helt enkelt misstänkta för att vara länkfarmar m.m.

Detta tycker jag dock inte ska gå ut över dig. Varför ska du bjussa på en riktig länk till dem när de inte gör det. Sen att de kan använda argument som att de har tusentals besökare är inget lockande direkt. Visst  har de ofta många besökare, men de har också väldigt många länkar till andra bloggar och webbplatser, som du måste konkurrera med.

Jag upptäckte också att TopBlogArea.se är riktigt fula mot sina medlemmar. Länkkoden de vill att medlemmarna lägger upp innehåller en riktig länk utan nofollow. Samtidigt länkar de tillbaka till dig med en nofollow-länk. Jag föreslår att alla ni som är medlemmar på TopBlogArea.se snarast lägger till rel=”nofollow” i länken till dem. Dessutom smyger de in en extralänk till en hemsida om tandblekning som inte syns på din blogg/sajt. Har du otur så blir du straffad av Google för att försöka dölja en länk som bara är till för att sökmotoroptimera en hemsida.

<!– TopBlogArea.se START –>
<a href=”http://www.topblogarea.se/internet/” target=”_blank” title=”Internet bloggar”><img border=”0″ src=”http://www.topblogarea.se/tracker.php?do=in&id=10923″ alt=”Internet bloggar”></a>
<!– TopBlogArea.se END –>
<noscript><a href=”http://www.kosmetisktandvard.se/tandblekning.html”>tandblekning</a></noscript>

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *