Kan håravfall vara lönande

Jag fick ett chockbesked idag, den dag jag fyller 69 år kommer jag tappa allt mitt hår och bli flintis. Ja så löd beskedet, eller som det exakta här nedan:

“Den sammanvägda reslutatet tyder på att du kommer att tappa allt hår och bli flintskallig den dagen du fyller: 69 år”

Jag kommer med andra ord ha min ståtliga kalufs i behåll fram till denna dag. Någon gång på eftermiddagen den 13 april år 2050  kommer allt bara att lossna sådär.

“Enligt dina uppgifter så har vi berräknat resultatet om kommit fram till att risken för att du ska förlora ditt hår, eller stora delar av ditt hår som: Ganska stor risk”

Risken att detta inträffar är också ganska stor. Jag valde den frodigaste kalufsen som utgångsläge i testet och det faktum att jag stressar då och då, samt att min morfar var lite tunnhårig gör att risken är ganska stor.

Självklart är dessa tester rent skitsnack. Sajterna spelar på en oro och rädsla att förlora håret. Ett besked som visar på en risk får många människor att helt sluta tänka, istället konsumerar de en lösning på problemet.

Det är en ganska smart grej faktiskt, men lite fult är det allt att utnyttja en försvagad och smått sinnesförvirrad medmänniska. Kanske ska man ge sig in i håravfallsträsket med en testsajt?

Här är sajten där ni kan göra ett eget håravfallstest. Självklart med nofollow :)

www.tunnhårig.se

5 kommentarer

  1. Personligen så skulle jag troligtvis raka av allt mitt hår om jag började misstänka varthän det lutade. Oavsett så känns det som en icke-fråga i dagsläget och jag tvivlar på att någon egentligen mår bra av att oroa sig över något man troligtvis (?) inte kan påverka något nämnvärt.

  2. Jag tror ingen mår bra av det, men mäniskor är kontrollberoende. Vi vill ha kontroll, och tappar vi kontrollen är det bara instinkten som driver oss. Instinkt är lika med dumhet och även den minst intelligenta varelsen har instinkter som de följer till punkt och pricka. Inte helt olikt datorer som inte fattar vad som ska göras man byter ut ett ; mot en }.

    (Verkar det flummigt så kan det bero på att jag har några öl innanför västen)

  3. Enligt testet kommer jag inte ha något hår när jag är 66 år, om jag gör om testet och skriver in att jag inte stressar blir resultatet 73 år. Jag tror inte att alla kommer att tappa håret, men det är inte hela världen om det inträffar.

  4. Det handlar nog om att många inte hinner dö innan håret faller av. Håret (speciellt på huvudet) kanske inte är anpassat för ett liv som är längre än 50 år.

  5. Hallå där, herr wasabi. Nabil här!

    Gjorde testet precis. Börjar tydligen tappa hår först när jag är 78 år gammal. Hur gott som helst ju! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *