Internlänkning i världsklass

Nu har jag spenderat några timmar på att gå igenom alla sidor på Infoz.se. Jag har varit på jakt efter ord att länka till andra relevanta sidor. En internlänkning med relevanta länktexter till, för det länkade ordet, relevanta sidor. Så fort ett ord som har en egen artikel förekommer så ska det länkas, men bara en gång per sida. I många fall är det inte relevanta artiklar som länkar vidare till annat, men genom denna internlänkning skapas ett virrvarr av länkar mellan sajtens olika sidor. Detta är bra för att stärka alla delar av sajten och att sprida länkjuice. Min förebild för denna typ av länkning i texterna är såklart Wikipedia.

Att just Wikipedias internlänkning är något som gynnar SEO:n är väl ganska uppenbart när man kollar på i stort sett vilken Google-serp som helst. Det är inte ovanligt att en Wikipedia-artikel toppar sökresultatet, ännu mindre ovanligt är att Wikipedia inte finns med på förstasidan. Självklart beror deras placeringar inte enbart på internlänkning utan till stor del av massiv inlänkning till populära ämnen och artiklar. Det internlänkningen gör är att sprida kraften från de populäraste artiklarna till resten av sajten.

Nu ska jag slutligen återgå till Infoz.se för en stund. Den interna länkningen från andras artikelbidrag  kan säkert uppfattas som snyltande från min sida. Att jag använder deras texter för att “promota” andra artiklar, och i slutändan andra utlänkar. Till mitt försvar säger jag att det man ger från sin artikel, får man som regel tillbaka från andra förr eller senare. Som jag ser det så är alla vinnare med en bra internlänkning.

5 kommentarer

    1. Om jag hade kört WP så hade det varit en bra lösning. Har funderingar på att köra igång ytterligare en artikelkatalog med WordPress. Då kan de som vill enkelt skapa konto och skriva sina texter så är det bara för mig att godkänna.

      1. Jag har dålig koll på SEO Smart Links måste jag erkänna. Installerade det men har inte kommit igång med det här på bloggen ännu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *